Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz szaszlaci #117025 üzenetére

    Nem, nem ittam sokat :N
    Nyilván szarul volt rakva, a 70-es évek végén épült az épület, amit szétszedtünk, nem volt még ennyire kifinomult az építéstechnológia. Vastag meszes habarcsba lett rakva, vastag vakolattal, mint ahogy a kisméretű téglát volt szokás. Először azt hittük, hogy valami blokktégla válaszfal lesz, mert 14 cm vastag volt. Aztán amikor kivettük az első ajtókat derült ki, hogy az 7 centis gázszilikát volt felvakolva olyan vastagra, és sokat segített az állékonyságán a vastag vakolat, a tapéta és a lambéria a két oldalán.
    Igazából csak arra reflektáltam, hogy nem dőlt össze a régi gázszilikát fal sem, de attól még nem volt jó, és nem hiszem, hogy máshol precízebben csinálták volna akkoriban.
    Ytongot egyszer hagytam hálózás nélkül rakni (főni spórolni akart "elviszi majd a vakolat"), aztán nem volt túl kellemes a már glettelt falakat újra hálóztatni utólag.

    Ytong nem különösebben más, valóban. Mondjuk már nem kohósalakból csinálják, és van hozzá normális vékonyragasztó, ami hozzá is köt rendesen, nem csak odaszárad, mert kirántja belőle a nedvességet a falazóanyag.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák