Új hozzászólás Aktív témák

  • adm

    őstag

    válasz wrox #13626 üzenetére

    a nikecell, hungarocell, tüzépcell szigetelő anyagoknál az árat kivéve mindenben jobb.
    egy komoly eps vagy pir hab lemeznél már más a felállás, de páratechnikában és tűzvédelemben (kiszellőztetett légréteges falak) azoknál is jobb.

    ráadásul van az a perverzió, hogy minél kevesebb műanyag kerüljön a házra, házba. talán egy fokkal természetesebb anyag és az ökológiai lábnyoma kisebb még a bányászattal együtt is.

    nem sok a 20cm. van egy "kis" esélye, hogy a következő években fel fog értékelődni az energiamegtakarítás. egy kész homlokzatot mindenki nehezebben ver szét pár év után, így ha van lehetőség, akkor most lépjen egy nagyobbat. (mai szemmel korszerűt)

    amíg van olyan kivitelező, aki a hővezetési tényezőnél úgyis a több a jobb elv alapján választ anyagot és lehet kapni oem:D adatok és tulajdonságok nélküli szigetelő anyagot addig a kereskedőnek mindegy lesz. a fontos hogy tőle vegyék, ha valakinek tüzépcellre futja, akkor nem fog neki eladni habüveget 150x áron...

    (#13628) wrox
    már hogyne számítana a kávában a szigetelés. az az eredeti falszerkezetben is egy hőhíd volt, a szigeteltben meg még nagyobb lesz. aztán ha jön a penész lehet sopánkodni, hogy az új ablak mellett is penészedik és nem lehet sok mindent csinálni vele.

    (#13627) Manitou
    ezt úgy próbáljuk áthidalni, hogy ilyen esetben kiviteli szinten készül vízszintes metszet a nyílászárókról és azt akkor számon lehet kérni. szerencsére volt ilyenre lehetőség az utóbbi időben is...

    [ Szerkesztve ]

    16core - 32thread - 64gb

Új hozzászólás Aktív témák