Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz biker #13759 üzenetére

    szerintem nem elég... persze minden mennyiség kérdése.. Az árokban biztos összegyűlik és áll majd benne, de ha nem vezetik le onnan , akkor csak gyűlik a környező talajban is elterülve és ha kap utánpótlást ( csapadék) akkor ugyanúgy fel fog jönni.
    iszonyat sok víz van ott a talaj alatt, akkor amikor már fel is jön. és mindig pótlódik az árok szintje. egész addig amíg a környező területen is le nem csökken (a fel nem törő de talajszint alatt pár centivel lévő) vízszint
    én olyan helyen dolgozok ahol belvízelvezetés belterületen feladat lenne és elég sok probléma tud lenni.. ez a jéghegy csúcsa hogy a mélyebb fekvő helyen már a felszínen is megjelenik. Van olyan kertes városrész hogy bár nincs fent a víz a kertekben folyamatosan de egy ásonyomra van sokszor, és "emésztö gödröt" nem is lehet csinálni mert ugysem veszi fel a vizet mert 12 hónapból 10 honapig mindig fél méteren van a víz .. Egyik megoldás a nyíltárkos vizelvezetés ami összegyűjti és levezeti természetes befogadóba. persze ezt működtetni kell, adott esetben pl a mélyponton működő átemelővel, ami folyamatosan elviszi a nyilt árkokbol összefolyó vizet. Magasabb szintre emeli ahonnan tovább tud gravitációsan folyni. ez a helyi természeti iszonyoktól is függ, merre van lejtés elvezetési lehetőség, befogadó stb..
    a feltöltésre szavaznék én is, ha a területen lévő épületek szintje ezt megengedi
    a szomszéd meg majd örülni fog neki :)
    csemberlen: az más.. ott a talajban a vizeletezés természetes modon megoldott, azért viszi el, el tud szivárogni. nála meg ide gyűlik..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák