Új hozzászólás Aktív témák

  • _AnTi_

    tag

    Sziasztok!

    Éppen fűtési rendszer felújítás/szigetelés előtt állok. Adott egy 120m2-es családi ház, a 60-as évek végén, a 70-es évek elején épült annak ablakaival és (nem)szigetelésével.
    Jelenleg 3 parapetes és 2 kéményes konvektorral fűtöttünk, de erősen meguntam a 50-70 ezer forintos gázszámlákat, és most elszántam (illetve egy betegség folytán most kényszerűségből is) magam a korszerűsítésre.

    Odáig eljutottam, hogy be kéne csomagolni a házat (lábazat, falak, födém), illetve ki kellene cserélni a nyílászárókat. Ez már eleve több, mint 1 millámba fájna, ahogy számolgattam és akkor a konvektorok még nincsenek lecserélve. Ezeket viszont - egészségügyi okokból - néhány helységben (de legjobb lenne mindenhol) helyettesítenem kellene olyan fűtési megoldásokkal, amik nem porolnak/füstölnek (pl. fatüzelésű kályhák kiestek).

    Nézegettem ezeket a Nobo/Glamox/Econoheat termékeket, nagyon csábító, amiket ígérnek, de nem tudom, hogy mennyire higgyek nekik. Ebben kérném a kedves fórumtársak segítségét: Ha van valakinek gyakorlati tapasztalata ezekkel, vagy tud hasonlóan "tiszta" fűtési megoldásokat, kérem írja meg!

    Előre is köszönöm!

    Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

Új hozzászólás Aktív témák