Új hozzászólás Aktív témák

  • Atos23

    senior tag

    válasz szabjan #19024 üzenetére

    Oksa.

    Hát inkább veszek újat. Na nem azért mert sok pénzem van. :)

    Az a baj, hogy ez a régi vízmű már nagyon sok helyen rozsdás, erősen. Lehet fél év múlva más krepál be rajta. Egyébként ha tudnék most azonnal tartályhoz jutni, ünnepek előtt szombaton, vidéken, akkor gondolkodás nélkül megvenném azt, a gyorsaság miatt. Most van idő a zárt üzletek miatt józan ésszel gondolkodnom :) Ebben volt kétszer nyomkapcs csere, egyszer flexicső, egyszer kondenzátor, egyszer szárazonfutó. Olyan 60.000 Ft-ban van eddig, és most itt a gumitartály. És a gumitartály ha jól látom, peremes, a perem mentén pedig az a hat-nyolc csavaros tárcsa is szét van már rohadva, a vastartály szájával együtt. Szóval kapásból komplett tartálycsere :)

    Igen, sokat agyalok azon mit csináljak. Vegyek egy zsír újat, talán ismét Elpumpsot 35-42K-ért, 1-2 év garival, vagy vegyek eldobható AL-KO-t 1 év garival 20K-ért, esetleg csináljam meg 10K-ért a régit, de akkor a körítés marad a régi technika. Úgyis bekakil valami bennük, lehet a legolcsóbb új AL-KO a legjobb alternatíva, azt nem sajnálnám kidobni, foltozgatás helyett. Ma néztem a boltban, és még a hegesztései is siralmasak. De gondolom 4-5méter szívómélységre, és 5méter emelőmagasságra az is képes lesz a maga 600 Wattjával az eddigi 1300 W helyett :F

    Egyébként úgy gondolom, hogy eleve gyári hibás volt az Elpumps vízmű. Valami kis vízpermet mindig jött ki a szelepen, amikor utána pumpáltunk, már pár hónaposan is. Csak akkoriban nem ismertem a működési elvét. Azt gondoltam, hogy a tartályban félmagasságig van víz, és a felső felében tetejében lévő levegőt préseli össze a beáramló víz, de fizikailag nincsenek elválasztva.

    Amit javasolsz, nem pontosan értem. Ha leengedem a levegőt, az okés, hiszen nem árt néha azt a párás levegőt lecserélni. De ha olyankor bekapcsolom, nem tágul szét veszélyesen a gumitartály?
    Ez azért érdekel, mert szeretném kihúzni az új élettartamát.

    Hát ez van :) Azért ha tudtok új tartályt Eger környékén, szóljatok.

    Köszi a választ!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák