Új hozzászólás Aktív témák

  • Ton-ton

    tag

    válasz Atos23 #19022 üzenetére

    Nálunk is hasonló működik.
    Csak akkor szoktunk hozzányúlni ha gond van vele, egyébként teszi a dolgát a pince sarkában.
    Igen, egy gumi ballon van benne, és körülötte levegő. Ez a gumi 8-10-15 év alatt szokott tönkremenni (Első 14 év után ment tönkre, a második még csak 3 éves). Általában kezdetben csak kis mértékben ereszt át, arról lehet észerevenni, hogy sűrűn kapcsolgatja a szivattyút.
    Igen, ilyenkor a szelepet benyomva víz jön belőle.
    Ilyenkor legtöbbször még halasztható a javítás. Egyszerűen felpumpáljuk...
    Tehát konnektorból kihúz. A szelepen kiengedjük a lehető legtöbb vizet (mivel le van csavarozva, így nem döntögetjük). Csap kinyit, hogy a víz nyomása, majd elzár. Ezután 1 bar nyomásra felpumpáljuk a tartályt. Kicsit ismét meg lehet nyomni a szelepet, ha víz jön belőle akkor értelem szerűen addig ismételjük a pumpálás/kiengedés-t amíg csak levegő jön (ekkor is még félig vízzel van tele a tartály). Ezzel kész is. A ballonon lévő lyuk méretétől függően 1-2 évvel is elodázható a csere. Tipikusan első felpumpáláskor körülbelül 8-12 hónapig még jó, majd a következőknél már általában feleződik ez az idő.
    Alkatrészek itt Bp környékén 3500-ért van ballon, és nyomáskapcsoló is. (több féle csatlakozás és méret van belőlük)
    Vásárláskor leginkább arra figyelj, hogy rozsdamentes legyen a tartály, és a fej része (amibe a T csatlakozik) is. És elég nagy teljesítényű legyen a motor. (Ezzel nem vagyok tisztában, mivel amikkel eddig talákoztam mind 1000W körüliek voltak)

    http://qtp.hu

Új hozzászólás Aktív témák