Új hozzászólás Aktív témák

  • genndy

    addikt

    válasz DeFranco #28975 üzenetére

    Elég régi (13 évesnél több, mert már az előző lakók is úgy örökölték), de jó állapotban lévő kőris szalagparketta volt (tehát rendes fa, nem laminált). Csak már elég egyensárga volt, meg ahol szőnyeget raktak rá ott az nagyon meglátszott, azért akartam csiszoltatni. Illetve csiszolva még nem volt, azért is lehetett (kb. 2x lehetne még).
    Nem volt nagy cucc, mester bérelt szalagcsiszolót, azzal szépen átmentek rajta, szegélyléceket előtte persze fölszedték. Volt avarfújó (vagy mi, én annak néztem :D ) meg porszívó, úgyhogy dzsuva se lett. Aztán lelakkozták 3x, viszonylag jó minőségű lakkal, ecsettel, semmi flanc. A száradásra kellett jó sokat várni mindig minden rétegnél.
    Adok kontaktot is szívesen, de azt tudni kell hogy aki nálam dolgozott, az nem kimondottan parkettás volt, hanem festő+mázoló+burkoló, csak akkor már ha ott volt akkor elvállalta ezt is, mert nem bonyolult meg csinált ilyet. Tehát én meg vagyok elégedve az eredménnyel (a festéssel+burkolással pedig abszolút, mert elsősorban ők azok), de hogy ha igazán szépre akarod, akkor egy igazi parkettás szerintem szebbre megcsinálja, főleg ha esetleg a parkettához is hozzá kell nyúlni (mert mondjuk mozog vagy toldani kell vagy nemtom). Nálam azért maradt egy-két buborék, pár szőrszál, néhol picit megfolyt, semmi vészes, de ha nagyon szigorú szemmel nézem akkor azért lehetett volna szebb. A festés+burkolásban nincs ilyen, az hibátlan.
    Cserébe viszont nem volt drága. 5000 Ft/m2 volt a csiszolás+lakk (és ebben a lakk anyagár is benne van), meg a gépbérlés volt 10.000 egy összegben (egy napra kellett csak). Szóval ha így is érdekel, akkor megy az elérhetőség, de ha überfasza munkát akarsz akkor inkább valódi parkettást ajánlanék (olyan kontaktom viszont nincs).

    Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Új hozzászólás Aktív témák