Új hozzászólás Aktív témák

  • Rendo84

    senior tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni, padlófűtés beszabályzáshoz.
    Gyakorlatilag a problémám az lenne, hogy a laminált padlós helységekben nagyon hideg van jelenleg, 17 fok.
    Ahol járólap van (fürdő, wc, konyha), itt valamivel melegebb van, de mivel most költöztünk be, így jelenleg felfűtés alatt van a ház kb 4 napja, ami gondolom eltart majd 1-2 hétig?
    Jelenleg a fűtővíz előremenő 45 fok, visszatérő pedig 34 fok.
    Amit megfigyeltem, hogy a szivattyú automatán annyira lemodulál kis teljesítményre, hogy hiába emelem az előremenő hőfokot, nem változik semmi. A szivattyút most beállítottam kb 100%-on üzemel és elkezdtek melegedni szépen a laminált padlós helységek is.
    Most jelenleg jó meleg az előremenő és visszatérő vezeték is minden ágon és minden nyitva van fullon az osztó-gyűjtőn.

    Az egyik szobát nem használjuk és szeretnék csak minimális fűtést adni ki erre a körre. Mit tegyek? Előremenőn zárjak, vagy a visszatérőn, vagy mindkettőn, hogy áramlás mindenhol jó legyen mellette?

    A kerámiapadlós konyhánál könnyen átmelegszik a padló, itt szeretnék visszább venni. Itt is ugyan az volna a kérdésem, mint az előzőnél.

    Van két laminált padlós szoba és egy szintén laminált padlós nappali. Ezeken a helyeken szeretném emelni a hőfokot, ezt hogyan tehetem meg? Ha a visszatérő szelepen zárok ezeknél a helységeknél, akkor több idejük lesz átadni a hőt a padlónak?

    Milyen esetekben kell zárni az előremenőn és a visszatérőn, illetve kilehet zárni teljesen akár az előremenőt is az osztón egyébként? Mit szabad és mit ne csináljak, hogy áramlás mindenképpen megfelelő legyen mindenhol?
    Sajnos keveset tudok erről a rendszerről, így ha minél pontosabb és több információval tudnátok ellátni, azt nagyon megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák