Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz tildy #4817 üzenetére

    Mondjuk az alapján amit nyunyu leírt mondjuk egyes szakemberekkel kapcsolatban is vannak kétségeim.

    Annak idejen egy pesti generalkivitelezore lett bizva a lakas atepitese irodanak, csak hat 130km-rol eleg maceras oket ellenorizni, hogy mit muvelnek.

    Ennek persze az lett az eredmenye, hogy a jarolap az altalunk kert diagonal mod helyett egyenesen lett lerakva (igy frankon latszik, mennyire gorbek+nem parhuzamosak a falak :W ), szomszedok is meseltek eleg cifrakat az itt dolgozo, delre mar mattreszeg brazil gepsorrol, tonkrevagtak a haz liftjet (az otodik/hatodikon lako nyuggerek egyetlen menekulesi utvonalat a hazbol), mert lustak voltak feltalicskazni a cementet az elsore, stb.

    Meg az egyedileg gyartatott borovi fenyo ajtokat sikeresen osszetaperoltak olajos kezzel, aztan csonaklakkot neki. :O
    Persze arrol meg nem hallottak, hogy nedvesseg hatasara a fa kiszorosodik, ezert az elso reteg festek utan at kene csiszolni, es csak ugy adni neki megegy kor festeket/lakkot, igy iszonyat erdes tapintasu lett a vegeredmeny, de legalabb a konzervalt ujjlenyomatokat sem lehet letorolni a bejarati ajtorol. :W

    Vegul a kivitelezo osztott-szorzott, aztan a 1.5M-mel tobbet akart kerni a kivitelezesert, mint amennyi az eredeti arajanlatban szerepelt.

    Ilyen koltsegeket probalt bemeselni a nagyeszu: 48nm alapteruletu lakasban 90nm jarolappal/csempevel burkolas... (gyakorlatban ~60nm, ez all 48nm jarolapbol, meg a WC+fel furdoszoba korbe 2m magasan, meg 3 sor csempe a konyhaba.)

    Mi meg persze levontuk az elozoleg kialkudott osszegbol az altaluk okozott karok helyreallitasat, aztan az epites soran meg ki nem fizetett utolso par szazezret igy mar nem kaptak meg.
    Pereltek, buktak, ugyhogy rajuk vertuk az ugyvedi koltsegeket is ;]

    Emiatt par evvel kesobb hugom szomszed lakasanak felujitasakor inkabb fater regi kisiparos tarsait (villanyasz, festo, asztalos, burkolo...) hoztuk fel videkrol, igy is joval olcsobban jott ki, mint egy pesti ganyolo brigad, raadasul minden ugy lett megcsinalva, ahogy kertuk, minosegi munkat vegeztek.

    Persze ezzel is volt nemi problema, mivel az Elmu nem fogadta el a villanyasz Edaszos licenszet, igy kulon ki kellett rangatni egy pesti villanyaszt a tervdokumentacio elkeszitesere+Elmuhoz beadasara...
    Vizorat is elfelejtettuk kozoskepviselo+vizmuvek fele dokumentalni, igy 2 evig hiaba volt felszerelve, nem azalapjan szamlaztak.

    Mindenesetre sokat tanultunk a ket felujitasbol, pedig fater tetofedo multjabol kifolyolag latott mar eleg sok epitkezest...

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák