Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    veterán

    válasz aphra2 #5023 üzenetére

    Összegszerűsítsd az évi maximum megtakarított forintot (ősszehasonlítva egy hagyományos "turbós" készülék hatékonyságát egy kondenzációséval % ban),majd az árkülönbséget a kettő között és tudni fogod mennyi idő alatt(ha egyáltalán) térül meg neked.
    A csel a kondenzációssal az,hogy ha nem elég neki 50/30C vízzel felfűteni a házat,ergo nem alcsony hőmérsékletű fűtésre volt tervezve a rendszer és a kazánba visszajövő víz meghaladja az 50C,megszűnik a kondenzációból nyert hő,azt te észre sem veszed mert az úgy működik majd mint egy hagyományos belső égésű (turbós) kazán,csak hatékonysága vajmi kevéssel lesz jobb egy átlagos turbósnál és neked a kazán mégis 30-50% többe került.
    Ha az emeleten van a kazán,oda lehet sima "turbósat" is tenni.
    Amúgy honnan tudod.hogy a környéken mind kondenzációsak vannak?Mert azt kívűlről meg nem lehet mondani,hacsak nem a tulajok mondták.Ha nem írja a kazánon,esetleg a kiépített lefolyó a kazán mellett lehet árulkodó nyom.Amúgy a burkolat leszedésével,vagy a típus beazonosításával lehet csak meggyőződni kondenzációs mivoltáról.

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Új hozzászólás Aktív témák