Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    Úgy látszik szezon van, mindenki mosogatógépet épít be :)

    Az alábbi sarokszelepet cserélném mosogatógép csatlakozóval ellátott szelepre:

    [link]

    Amint látjátok, nagyon közel van a szekrény oldala, a vizes azt gondolta, 60-as elem lesz ott, az asztalos meg azt, hogy 50-es.... A falikorongot rögzítő csavart ki tudom tekerni a falból, így el tudom az ötrétegű csövet annyira hajlítani a faltól, hogy kiszedjem a mostani sarokszelepet. Első kérdés, kibírja az ötrétegű cső ezt a ki, majd vissza hajtást?

    Viszont, a mosogatógépes kombinált sarokszelep nagyobb, még így sem valószínű, hogy be tudom tekerni, mert beleütközik a szekrény oldalába. Így adódik a második kérdés, mit lehet csinálni? Azt találtam ki, hogy veszek két darab 1/2-es réz KB könyököt, betekerem őket a falikorongba, és így a képen nézve balra lefelé 45 fokban eltolom az egész sarokszelepet. Így ugye csak annyi hely kell a szekrény mellett, hogy az első könyököt betekerjem, utána a második és abba a mosogatógép csatlakozós sarokszelep már simán belemegy. Mit gondoltok, jó lehet ez így? Ezek a réz idomok mennyire szeretnek törni, vagy maguktól széttekeredni? Mert akkor ugye úszik a lakás...

    A másik opció, hogy kivágok a szekrény oldalából annyit, hogy el tudjon fordulni az új sarokszelep, itt a kérdés, hogy statikailag mennyire gyengíti ez meg a szerkezetet, hogy az utolsó 5-10 centiből kivágok egy darabot? Ez a bal szélső, 50-es elem a sorban, mellette lenne a jobbról a 45-ös mosogatógép, ami ugye semmit nem tart, és csak utána a következő elem, ami a munkalap súlyát tartja.

    Szerintetek melyik legyen? Két könyökből S forma, vagy vágjam meg a szekrény oldalát?

    [ Szerkesztve ]

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák