Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz sziku69 #66386 üzenetére

    A gáz kényelmes és tiszta. Emellett könnyen tervezhető is.

    A pelletes kazán szakértelmet és jelenlétet kíván, etetni kell, takarítani, begyújtani, levegőt adni neki, vagy épp fojtani. Nem elég, ha te tudod kezelni, érdemes tudnia mindenkinek, aki tud tenni a tűzre.
    Pellet és pellet közt van különbség: fapellet, agropellet. A fapellet milyen fából van? Az agropellet milyen növényi származékból van? Ez mind eltérő energiát ad, a felső érték az alsó többszöröse is lehet.

    Nálunk a főnök kitalálta, hogy a raktárat, műhelyt fűtsük, nézzek utána a pelleteseknek. Kb 640 kW lenne a kívánt fűtőteljesítmény 20 W/m^3-re számolva a szigetelés és a kívánt hőmérséklet miatt. A folyamatos üzemhez a kazánon kívül kell pellettartály, csiga, stb, mert a fűtésért felelős ember nem dolgozok minden fűtött napon.

    Egy kazánt ki lehet hegyezni fatüzelésre és pelletre is. Azt mondja a szakma, hogy a valamire kihegyezett kazán más energiaforrással üzemeltetve kb 20%-ot veszít a teljesítményéből. Tehát amelyik mindkettőre egyformán jó, az kb 10%-kal elmarad a bármelyikben rejlő lehetőségtől.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák