Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Chaser #66995 üzenetére

    Számolj azzal a teherrel is, ami kijön a rendszerből...

    Bár ha belegondolok, tippre a mostani parketta és csempe közel azonos síkban van. Ha a csempére rámégy hőszigetelés nélkül betonnal, alsó hangon 3 centivel emeled meg.
    A mostani parketta a vakpadlóval kb 5 mm, alatta a párnafa köze ha színig van töltve, párnafa nélkül elegyengetve az salakot kb 10 cm szintkülönbséged lesz a betonozott csempe és a salak közt. Ez 5 cm hungarocell és 5 cm beton.

    Erre még rájön a burkolat, ami mondjuk 15 mm, tehát a mostani csempét kb 5 centivel emeled meg, elbírja ezt a bejárati ajtó, erkélyajtó?

    Ha nem akarsz csempét felverni, a mostani csempéig hoznám a betont, úgyis kell aljzatkiegyenlítő, a csempére műgyantás alapozó, a betonra meg a nedvességnek megfelelő. Így alacsonyabb síkot tudsz tartani, nem mellesleg a salakból is jöhet ki valamennyi, ami könnyíti a rendszert.

    Statikus szakvéleménye általában annyi, hogy a kivett teher 110%-át lehet visszarakni. Ha ettől komolyabb szakvéleményt akarsz, akkor az alsó szomszédig átfúrja a födémed, hogy lássa a rétegrendet... :(

    A súlynak viszont meg kell lennie, különben szarrá reped az alattad lakó plafonja.

    A gyártók nagy része megköveteli, hogy az aljzatbeton nedvességtartalma max 2% CM legyen, különben nincs gari. Ragasztott padlóknál nem is igen tudsz ezzel trükközni, klikkesnél egy vastag fóliával olyan 3,5%-ig nem szokott gond lenni. Föccerrel diskurálva kijött, hogy a 2% olyan alacsony érték, amit a beton önmagától jellemzően nem tud elérni. Tippem szerint a betonnak is el kell érni az egyensúlyi nedvességállapotát, hogy ne adjon ki magából nedvességet, amit a fa padló felvehetne és akkor nem lesz gond.

    föccer: egyszer igyunk már megy egy kávét és beszélgessünk el ezekről a dolgokról! :R

    Ja igen, úgy könnyű 12k-s gázszámlát csinálni, hogy a fürdőben, meg más helyiségekben villannyal fűtesz...
    Képzeld, mióta kiköttetük a gázt, 0, azaz nulla Forint a gázszámlánk! Nem csodálatos? ;]
    Cserépkályha tekintetében erről a szakiról hallottam jókat. Szerintem van értelme foglalkozni a kályhával: ha szabályos, vagy olcsón azzá tehető a bekötése, akkor meghagynám. Ha nem, akkor bontott kályhaként eladnám.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák