Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz philoxenia #67665 üzenetére

    Amúgy a fa ugyanolyan bevonattal például biztosan erősebb és kopásállóbb.... - ez tévedés... A nagy kopásállóságú, karcállóságú bevonat csak akkor tud megfelelően működni, ha nem deformálódik. Egy faanyag puhább a HDF-nél, engedni fog olyan behatásokra, amikre egy HDF még nem, a bevonat meg ezt a mozgást nem követi le, elreped, elszakad és ott már nem véd. Vízhez, azzal együtt szennyeződéshez jut a fa, elszíneződik, dagad, korhad.
    A másik, hogy a lamináltnál használt bevonat kevésbé légáteresztő, vízáteresztő, mint a fára használt felületkezelő szerek. A fának egyszerűen szüksége van a lélegzésre, hogy a környezet páratartalmának függvényében változhasson a saját nedvességtartalma, különben sérül az anyag szerkezete, esetleg gombásodik.

    A kövesedett fa szerkezete sérült. Ugyanúgy változik az ilyen fa nedvességtartalma, de a sérült sejtszerkezet miatt már nem szenved el méretváltozást. Ezt az állapotot amúgy gyorsabban is el lehet érni, de ez drágább eljárás. De igazad van, van megkövesedd fa parketta, vékony 1 mm vastag furnérréteg van ugyanazon a HDF-en, ami a laminált parketta alapja is, 10k+ áron. Ugyanolyan sérülékeny, mint a rendes fa, ugyanúgy javítható, mint a laminált...

    Sokan szoktak még azzal példálózni, hogy bezzeg régen nem száradtak szét a bútorok, padlók, ajtók télen sem. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy télen nem voltak műanyag ablakok, légzára falfestékek és 22-25°C-r fűtött helyiségek. Volt viszont szellőző fal, réses ablakok, és 14-18°C-ra fűtött helyiség marha nagy légtérrel.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák