Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz Integra #9496 üzenetére

    ha jól értem akkor sülyesztett garázshoz vezető lejáróról van szó..
    háát kösd bele... de nem én mondtam..:) és nem Te leszel az egyedüli aki ezt megteszi.
    ez a füstölés afféle városi legenda..nem mondom hogy nincs alapja de azt igen hogy nem igen van erre kapacitás:)
    azzal esetleg számolnod kell hogyha heves esőzés miatt az elvezetés összeomlik mert valemennyi puffer képességgel bír a csatornarendszer de aztan megtelik.. és ott folyik el ahol tud..adott esetben a beömlőn visszafelé/ kifelé. elárasztva alacsonyabb fekvésü ingatlanokat pincéket is akár, ha már az egész rendszer megtelt beleértve a befogadó műtárgyakat is..általában évente egyszer kétszer van ilyen heves zivatar ami probára tesz embert és gépet egyaránt és kell vagy fél nap mire ujra normalizálódik a helyzet. kisebb csapadék vagy tartós de nem heves, nem okoz ilyen gondot még akkor sem ha belekötöd:)
    Ha a nyílt árkok is megtelnek és nem folyik el..Ezelben az esetekben sokszor az a gond hogy egyik másik átvezetés összekötő el van tömödve és visszatorlódik.
    az átkötőket a telektulajdonosoknak sajat érdekükben érdemes gondozni, (magyarul kitakarítani)vagy legalabb ellenörizni és ha el van dugulva ( levelek törmelék egyeb, pl a szomszéd sóderrakásából odamosott az esö fél köbmétert..) szóval akkor be kell jelenteni és kitakaritják. de amiről nem is tudnak, azt tuti nem fogják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák