Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Üdv!

    Eddig én nagyon elleneztem a 4 emeletnél magasabb lakótömböket, de nem elképzelhetetlen, hogy meghoznám a kompromisszumot, mert van néhány olyan lakás, ami méretben, elrendezésben és elhelyezkedésben tökéletesen megfelelne, megfejelve azzal, hogy garázsom is lehetne, ami úgy látom itt Budapesten nincs túl sok. Ja meg van saját tároló is, amiről az a tapasztalatom, hogy szintén fehér holló sajnos...

    Viszont ezek a lakások 10 emeletes csúsztatott zsalus tömbökben vannak. Nekem egy olyan elképzelésem volt, hogy sok lakó=sok probléma forrása. Ezt a félelmemet továbbra is tartom, de az egyik lakásnál meglepően összeszedett a tömb anyagi helyzete és a lakóközösség is normálisnak tűnik.
    A lépcsőházban könyvespolc tele könyvekkel, ki amit épp akar odarak, vagy elvisz. Karácsonykor karácsonyi díszben volt a lépcsőház, húsvétkor húsvétiban. Persze ez még önmagában nem minden, de jó iránynak tűnik.

    Szóval ilyen jellegű, hosszú erkélyes tömbökről lenne szó: [kép]

    A két oldala be van szigetelve, a frontokon is van szigetelés, de mivel kb erkély az egész ezért ott olyan sok felület nincs, amit szigetelni lehetett.

    Ezek a 10-es csúsztatott zsalusok, meg úgy általában a nagy batár 10-es tömbök szerkezetileg mennyire jellemző, hogy problémásak? Egy ismerős ismerőse építész, tehát nem tudom, hogy szakmailag milyen, ő azt mondja, hogy általában nincs gond ezekkel, de kíváncsi lennék az itteni tapasztalatokra.

    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák