Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz gerzsol #8408 üzenetére

    Helló.
    Szerintem ne légy tanácstalan. Az én tapasztalatom a következő: volt már lcd tv-m (JVC),
    csúcs közeli darab volt, igaz kb. 5 éve, de azt tapasztalom, hogy hellyel közzel most is hasonló bajok vannak lcd téren ,mint 5 éve. Pl. a háttérfénnyel kell szórakozni ahhoz, hogy ne karácsonyfaként világítson az arcodba, vagy éppen a fekete mélysége. Ez csak akkor lesz eléggé mély, ha világos szobában tv-zel. Én mondjuk inkább az esti órákat részesítem előnyben. Főkén ha HD anyagot nézek. Este viszont az LCD felhősödése idegesített, amikor egy sötétebb jelenetnél állandóan bevilágított valami nem odavaló fényfolt és akkor az is kiderült, hogy a fekete csak sötétszürke. A bőrtónusokról ne is beszéljünk. 3 hetes vizihullák mozognak az tv-ben, mert csak a min. 300-e Ft-os kategóriában vannak megfelelő elektronikák ahhoz, hogy némiképp valóságosabb legyen a képük. Kb ennyi, de lenne még, csak nem kezdek bele.
    A lényeg, hogy most a második Pana plazmám van. PV80 volt az első és G30 van most.
    Már az első sem produkált beégést, pedig kapott rendesen a csatornalogókból és a 21:9
    szélesvásznú filmekből is. Volt némi ghosting (szellemkép) kb. 1 percig, ha 2-3 órás szélesvásznú filmet néztem, de ahogy jött, úgy el is múlt minden nyom nélkül.

    A G30-asnál egészen más a helyzet. Ugyanúgy használom, mint az előzőt és ennél egyetlen másodpercig sincs semmi nyoma a ghostnak. A képe fantasztikus. Valóban óriási mély feketéi vannak, de nem csak sötétben, hanem világos szobában is, mert a Pana is halad a korral és belerakott egy szűrőt, ami nem engedi át a külső fényt a panelen és ezért nappal is tökéletes marad a kép. A PV80-hoz képest sokkal jobb ez a tv. Látszik, hogy a Pana sokat törődött a plazma fejlesztésével.
    Végül a fogyasztás: a régi kb130-150 wattot fogyasztott (37") az új 42"-os és ugyanennyit fogyaszt, ami ,ha figyelembe vesszük az árát is akkor ez p.csafüst. A M.M.-ban 160 e Ft volt az ára, amiért csak egy nagyon alapkategóriás lcd (led) tv-t kapni kb 80-120 watt fogyasztással. Csak számolj utána, mikor fog megtérülni az a néhány wattal kevesebb fogyasztás és mennyi idő alatt avul el a most még csodált LCD tv-d.
    U.I. a Panasonic nem csak ár-érték viszonylatban szuper, hanem abszolút értelemben is csúcs tv. Nem hiszem, hogy bámennyire sok pénztért vehetnél ilyen minőségű LCD-LED tv-t. Csak a fogyasztásban lenne nyerőbb. SEMMI másban. Lehet vitatkozni, ha valaki akar.

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák