Új hozzászólás Aktív témák

  • rokefeller

    senior tag

    válasz Clemi #14754 üzenetére

    Szia

    Szerintem a legjobban akkor jársz, ha az Ubuntu/Fedora/OpenSuse/Debian készletből válogatsz. Ezek a mainstream disztribúciók, szerintem ezekkel érdemes kezdeni (meg maradni is szvsz). Javaslom az alapértelmezett DE használatát. Azon a gépen viszonylag normálisan el fog futni bármelyik desktop.

    A LiveCD/LiveUSB-vel ne sokat szőrözz, nézd meg mi van benne, de a persistent overlay-es dolog, meg telepítés a live usb-re nem igazán kiforrott. Nem feltétlen gépfüggő a teljesítmény, nálam core i7-en 8 giga rammal hasít, aztán ugyanúgy belassult a LiveUSB, ha hozzá kellett nyúlni a pendrive-hoz, és akkor viszont bazilassú, mert a pendrive (az enyém) sajnos gagyi.

    Arra jó a LiveCD, hogy lásd, a hardvereid támogatottak, meg egy gyors benyomást szerezz az egészről (leginkább meggyőzz arról hogy működik, lehet netezni, van zene, nem fogsz meghalni win nélkül, ilyenek :-)). Utána megismerni úgysem egy-két nap alatt fogod.

    Fedorának van saját LiveUSB creator nevű megoldása. Én ebben az esetben Live telepítést csinálnék, neked még nincs szükséged az anaconda extra feature-eire.
    A többit én UnetBootIn-nel csinálnám. Debian esetén szigorúan a testinget, és netinstallt használnék (mert kiforrott, és tök fölösleges a többi csomagot letölteni).

    A választásban sokat segíthet ha nézel videókat, de a default beállításokról, nem a szénné hekkelt pistike verziókról.

    A télapó nem a régi már...

Új hozzászólás Aktív témák