Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Bici #74081 üzenetére

    a Mint hozza a debian sebességét? :F Ez kb olyan kérdés mint a piros hátterű Windows 10 hozza a kék hátterű sebességét? Ugyanaz a Linux kernel fut alattuk, és ugyanazt a felületet telepítve milyen difire számítasz? A verziószám difi, pl. a 4.19 és az 5.4 között mekkora sebességkülönbség mérhető? Meglepne ha pár% (méréshatáron belüli) értéknél többet mutatna.
    Amúgy én a Debian-nonfree lxqt, vagy lxde-t próbálnám rá. Minimalista GUI és kiterjesztett HW támogatás (a nem ingyenes komponenseket is tartalmazza, mint pl. az én laptopomhoz szükséges iwlwifi firmware). De még így is problémás lehet a wifi/LAN driver. Mielőtt nekifogsz, egy live rendszeren, vagy ami éppen van rajta nézd meg a wifi chip (meg a körítés)pontos típusát. és keress rá hogy linux-on mennyire támogatott.pl. Asus EEPC részletesen ki van tárgyalva az arch wiki-ben, hogy melyik porcikája mennyire támogatott, hogyan tudod beröffenteni.
    Ha a kiválasztott rendszer live-val elindul, és minden (van/wifi/vga/hang/touchpad/...) működik, akkor sanszos hogy telepítve is működni fog.

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák