Új hozzászólás Aktív témák

  • Warton

    őstag

    válasz CPT.Pirk #89719 üzenetére

    Been there, done that. Pupi, nem pupi tökmindegy. Nyugodtan rakhat rá Manjaro KDE-t is, LinuxMintCinnamont, XFCE-t, ZorinOS-t, EndevourOS-t, akármit, nem lesz gyorsabb vagy lassabb a pupihoz képest. Tudom, hogy a youtube tele van ezekkel a videókkal, hogy a régi szutyok gépet használhatóvá lehet tenni a fossapuppal, hát pontosan ugyanannyira mint bármelyik egyéb disztroval. És a DE se számít semmit. Lehet elemezgetni a RAM használatot, igazából ezeknél a CPU a szűk keresztmetszet. Tapasztalataim szerint a CPU az, ami folyamatosan 100%-on pörög, míg a RAM bőven bírna még. A pupit nem mondanám kezdőbarát disztronak.

    Ha tényleg komolyan akarja valaki haszálni akkor az SSD kötelező. Amúgy meg, ez a netbook arra jó, hogy retroarchal NES, SNES, Genesis stb. játékokat futasson. Régi, DOS-os, win95-ös játékokat: Doom2, Heroes2 és Caesar3 stb., oszt annyi. Ezeknél is olyan launchereket kell keresni, ami nem nagyon akar grafikát javítani. Pl. a gzdoommal az én windumon nem indul a doom, csak a chocolatedoommal, ami nem tesz az eredetihez semmi plusz effektet.

    Ha minden egyebet lekapcsolsz akkor elindul a youtube, nagyon max 480p-ben. Esetleg Spotify is elmegy rajta, bár az én windumesterem CPU-ja eléggé berecsegteti, úgy másfél percenként a hangot, úgyhogy nem az igazi. (bár ez utóbbi, lehet, hogy blutooth hiba inkább, nemtom.) Meg ha elég türelmes vagy akkor még a netet is böngészgetheted.

    Összességében a mai telefonok kb. mindenben felülmúlják ezeket a gépeket, leszámítva a nagyobb kijelzőt és a fizikai billentyűzetet.

Új hozzászólás Aktív témák