Új hozzászólás Aktív témák

  • urandom0

    senior tag

    válasz CPT.Pirk #95689 üzenetére

    Az eredeti írást olvastam el. Sajnos abszolút meg is értem a fejlesztőt, ezek tényleg olyan problémák, amikkel szinte mindenki szembesül, ha Linuxra akar portolni valamit. Az külön gáz, hogy 2024-ben ott tartunk, hogy plusz libet kell használni, ha dekorációkat is szeretnél az ablakodra.

    Én csak egy tized ekkora kis grafikus jelszókezelőt írtam Linuxra, Vala nyelven, GTK-val. Már az elején gondoltam, hogy ha Windowsra akarom portolni, akkor meggyűlik a bajom azzal, hogy valószínűleg Windows-on nincs libsecret, márpedig erre építettem az egészet. Igazam is lett, valóban nincs, úgyhogy áttértem a fájlban történő tárolásra (AES256-tal titkosítva, base64-gyel kódolva).
    Ha valaki cross platform alkalmazást fejleszt, jó előre utána kell járni, hogy melyik platformon milyen lehetőségek vannak, mert utólag ezzel rengeteg plusz munkát spórolhat meg az ember.

    Amúgy én utálok mindent, ami Javascript, meg az összes Electronos cuccot, de azt el kell ismerni, hogy ilyen technológiákra építve nagyon könnyen lehet cross platform alkalmazást fejleszteni, és ezzel sok-sok munkaórát, és az ezzel együtt járó szívást lehet megspórolni.

Új hozzászólás Aktív témák