Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Apollyon #21591 üzenetére

    Ja, ez meg a másik. Illetve anno örültem, mikor ez a sok töltelék szutyok kikopott a webről, IE optimalizációk, Java, Flash, Silverlight, és ünnepeltem, hogy bejön helyette a HTML5 + CSS3, kár volt örülni, mert ezekből JS-tel is ugyanolyan bloat förmedvényeket dobnak össze.

    #21592 ivana: elvileg az 5.10 LTS széria. Bár az LTS disztrók még az 5.4-es LTS-t használják, abban tényleg lehet nincs zstd tömörítés.

    A C2D-ban, olcsó RAM-ban egyetértek, használható marginálisan (ha meg van támogatva SSD-vel, meg 4 giga RAM-mal legalább), meg a P4-ben is, nem jó az már semmire, de sok ember van megszorulva, meg elkeseredve, próbál ilyen gépeket még használni, és jönnek a topikba, hogy milyen Linuxot, mert a Win7 is lassú már rajta, és nem értik meg, hogy sovány Linux az szépen menne, de a böngészésben lefekszik. C2D is úgy megy csak ma már, ha van mellette valami videókártya, ami kikódolja a modern videócodec-eket, mert önmagában egy C2D, C2Q már nem bírja a szoftveres kódolást 1080p-ben és felette, meg ilyen régi gépeken célszerű lehet NoScript-tel visszaszorítani a JS-eket. 720p-ben is neccesen, ha x265-ről, VP9-ről van szó, x264-et, meg VP8-at azt bírnak 720p-ig. Bár ez procitól is függ, mert a legerősebb C2D, C2Q procik talán 1080p-ben is elviszik, de csak ha asztali proci, 1066-os FSB, és csak 30 fps-ig az x264/VP8-at, azt is csak akkor, ha nem túl vaskos bitrátás, laptopnál elég esélytelen szokott lenni, meg sok korabeli laptopnál a chipset 2 GB-os korlátja is nagyon sújtó tényező.

Új hozzászólás Aktív témák