Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz cigam #6032 üzenetére

    Én nem védem ebben az Ubuntut, ez hiba volt, de ez gyakorlatilag semmi a Windows dolgaihoz képest. És ismét: ez csak a Unity-ben volt, egyik másik Ubuntuban sem (amik szintén Canonical cuccai) és még az Ubuntut is fel lehetett bármikor telepíteni úgy, ahogy tetszik.

    Amivel alapértelmezetten szállítanak egy kész disztrót, azok a programok a hivatalos tárolókban is megtalálhatóak, ezért nyilván bizonyos mértékig a disztrót fejlesztők/kiadók felelősséggel tartoznak.

    A 3rd party programokért (Ubuntu esetében PPA) pedig a program készítője felel, illetve ez sem biztos, mert mondhatja azt is, hogy tessék, itt van, erre a célra van, nyílt forráskódú, nézd át, használd saját felelősségre. Lehet, hogy eredetileg csak saját magának készítette, de megosztotta, aztán mindenki használja belátása szerint.

    Arch Linux esetén is ott van az AUR, ahova a felhasználók töltenek fel scripteket (amikből épülnek a programok), de az Arch Linux készítői világosan leírják, hogy ez nem hivatalos forrás, ők nem is vállalnak felelősséget az ott található scriptekért.

    De mivel nyílt forráskódúak ezek a cuccok, elég sokan át szokták nézni ezeket. Igen, én is megnézem pl. mit csinál egy telepítő, megnézem, hogy pl. mit akar csinálni az a shell script stb. Ha probléma van, jelzem. Ugyanígy tesznek sokan mások is. Jobb esetben a hiba jelentésével egy időben már küldik a javítást is.

    szerk: és, nem kell minden felhasználónak forráskódot nézegetni, mielőtt még ez lenne az indok. A nyíltság miatt pont az a lényeg, hogy az emberek kiveszik a részüket, megosztják az erőforrásokat. Te értesz ehhez, átnézed ezt, én értek ahhoz, átnézem ezt. Nálam ez nem jó, ezt jelentem vagy rakom helyre, te meg azt. Pistike meg csak használja és kész, mert tudja, hogy 200 másik, aki ért hozzá, már átnézte.

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák