Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Mesterlovesz #17097 üzenetére

    Akkor én is sorolom. :DDD

    1: A lookupgap=0 az tökéletesen ugyan az, mint a lookupgap=2, ami egyébként az alapértelmezett érték akkor, amikor egyszerűen nem adod meg a conf file-ban. (Ezért sem írtam be a példába, és kár bonyolítani ezzel a dolgot. Amit nem kell piszkálni, azt nem kell piszkálni, főleg ha nem is tudjuk mire való...)
    U.i.: Én azért tartom ezt nullán, mert érdekel, hogy változik-e a kód és tényleg beveszi-e majd egyszer a nullát (de ha így lesz, akkor el sem fog indulni, mert kifut majd a VRAM-ból, míg nem csökkentem a TC-t).

    2: A cgminer nem tökéletes, az sgminer-el picit jobban megy a kártya, ha megfelelően konfigurálja a shader, illetve az ahhoz passzoló TC értéket, és megtalálja az optimális XI-t a vadabb I helyett.
    A TC mindig shader 8x vagy 16x ezeken a kártyákon, az ettől eltérő érték csak akkor segít, ha nem XI-t, hanem sima I-t használsz, de összességében akkor a legjobb, ha a TC korrekt (8/16x) és megtalálod a megfelelő XI-t a régi I helyett.
    U.i.: Nem csak a h/s-t kell nézni, hanem a WU-t is!

    3: A gpu-engine értéket hiába adod meg tól-ig tartományként, ha nem engedélyezed a gpu autotune funkciót (ugyan úgy, ahogy auto-fan true nélkül a ventilátor is fixen a megadott tartomány tetejéhez áll be ahelyett, hogy automatikusan skálázódna).

    És végezetül:
    A 99% ventilátorfordulat, a 100% névleges feszültségtől védi meg a ventilátort, amitől már 99%-al ellentétben azonnal elrepül a holdig? :))
    Ha kímélni akarod, akkor vedd mondjuk 80%-ra, de az az 1% a gyakorlatban nulla.
    Sőt, így nyáron szerintem a 100% sem lesz elég 75 fokhoz. -> Ez megint a másik, nyáron kár erőltetni a 75 fokot, úgyis örülni fog, ha a gyártó által megengedett 85 fokot be tudja majd tartani a gpu autotune és/vagy jelentős lassulás nélkül. :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák