Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Ciccuka #19629 üzenetére

    Az első szubjektív véleményem, hogy talán mérgelődéskeltésre. Legalább is akkor, ha 2-nél több kártyát szeretnél laponként (de 2 kártya esetén valószínűleg lehúzás, mert annyit vélhetően olcsóbb lap is gond nélkül elvisz), és amíg beszerezhetőek korábbi generációs lapok+CPU-k viszonylag olcsón 6(-7) szimultán is működő slot-al (pl. B/H/Z/87/97, stb), akár olyanok amikbe 3(-4) kártya befér riser nélkül is (bár a szélsőséges számok, a 7 slot és/vagy 4 közvetlenül beletolt kártya példák drága lapok, nem valószínű, hogy bárkinek bárhova megérik akkor sem, ha maximalizálni próbálja a kártyák számát és/vagy "kompaktságot").

    Ezen "csak" 5 slot van, de a H170 után (illetve amit annak kapcsán olvasgattam a többi 100-series lapról) szkeptikusan próbálnám ki, hogy tényleg megy-e benne stabilan egyszerre 5 VGA, mert abban nekem csak 3 működött, a B150 pedig elvileg szűkösebb keretek közt mozog, mint a H170.
    Bár nem igazán értem még, hogy miként működik ezen a platformon a PCI-E sáv és főleg a hozzá kapcsolódó HSIO-lane kiosztás:
    http://www.tomshardware.com/news/intel-100-series-hsio-chipset,30210.html
    Jobb magyarázat híján azt gyanítom, hogy utóbbi (HSIO kiosztások) miatt lehetett nekem bajom a H170 lappal (és másoknak is a 100-series chipsetekkel 3-4 kártya felett), de nem tudom, hogy a cikkben szereplő példákhoz képest mennyire fix, vagy dinamikus egyes HSIO-k kiosztása (lehet, hogy már a NYÁK tervezéskor is szét kell nagyjából válogatni csoportokra, lehet hogy a BIOS osztja ki huzalozástól függetlenül, de mégsem teljesen szabadon, illetve talán csak jelenlegi formájában nem olyan "okosan" dönt erről a BIOS, mint elvileg tehetné, mert elnagyolták a programozók, pl. mert még nem értették ők sem igazán a lehetséges problémákat amik szélsőséges esetben előjönnek)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák