Új hozzászólás Aktív témák

  • bajtokarpi

    senior tag

    válasz ALONSO11 #5970 üzenetére

    Szia!

    Olvastam, hogy te is 280x-et szeretnél venni. Én először az MSI kártyáját néztem ki MSI R9 280X GAMING 3 GB, de a techpowerup-os teszt visszariasztott. Bár itt a fórumon egy páran megerősítettek, hogy jó kis kártya. Ugyanezen az oldalon tesztelték az asus kártyáját is ASUS R9 280X DirectCU II TOP 3 GB, érdekes, hogy sokkal jobb eredményt ért el a tesztben, mint a MSI. Egy dolog számomra kiderült, hogy egy pár száz forintos megoldás miatt (VRM hűtése), amire számomra érthetetlen okok miatt nem gondoltak a gyártók (pedig egyik sem ma kezdte), bizony komoly gondok adódhatnak a kártyákkal. Valljuk be őszintén, hogy azért egy 80k-90k-s vga-tól mást várna a felhasználó. Megmutattam egy ismerősömnek a meghibásodási statisztikát, és ő ezzel magyarázza:
    "Mivel rengetegen bányászkodtak, és arra a gcn miatt alkalamasabb az amd, sokan bevásároltak 280xeket és 24/7be hajtottak őket. Majd amikor eladogatták őket használtan, és ezen szarra hajtott példányoknak nyűglődni kezdett a ventije, akkor indult a garanciáztatás.
    Oszt ennyit jelent ez a statisztika kb. Ekkortájt nem lehetett vga kártyát venni (280/290) mert a köcsög bányászok elvittek mindent :)
    "
    Én megmondom őszintén, hogy azért torpantam meg a 280x-el kapcsolatban, mert ne adj ég megveszem, és tényleg előjönnek a hibák, akkor heteket, rosszabb esetben hónapokat is várnia kell a usernek mire megjavítják, vagy kicserélik a kártyáját. Tudom ez bármelyik más cég kártyájával is előfordulhat, de úgy érzem, hogy itt most egy kicsit "forróbb" a talaj.
    Még egy dolog, amit tisztázni szeretnék, ezeket a sorokat nem rosszindulatból írtam, és nem áll szándékomban senkit megbántani vele!!! Nemes egyszerűséggel csak jól szeretnék dönteni!

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    battletag: bossi#2666

Új hozzászólás Aktív témák