Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz ALONSO11 #7858 üzenetére

    A GTA4 az elég problémás CPU szempontjából, a korából fakadóan. :K Ugyanis 3 szálon képes futni, viszont abból a 3 szálból/magból igencsak erős kell neki, ha a cél a maxon való futtatás. :K Videómemóriát nem kér sokat, 2GB elég neki. Rendszermemória terén már anno 6GB-al is szépen futott. Szerintem a világ legrosszabb ötlete GTA4-re ezek az FX CPU-k, amik a gyenge egyszálú teljesítményükről hírhedtek. Egyszerűen a fél CPU üresen áll, a másik fele meg kevés a GTA-nak.

    Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy maxgrafikán még a 4670K-n is érezni, ha nem a gyári 3,6ghz-en megy, hanem mondjuk 4,4Ghz-re felhúzom. :K Ahogy a 290-es Radeon esetén is a masszívnak tűnő CPU-limit ellenére jobban szalad, ha 950/1250-en megy, mintha visszavenném a "takarékos" 825/1250Mhz-es beállítására.

    Viszont, van egy 4,5 éves videóm (sajnos az akkor nálam járt kompakt fényképező színvonalával készült, de legalább 720P, a lényeg azért szépen látszik), ami az akkori gépemen GTA4 futást mutat. [link]. FPS a kép bal felső sarkában homályosan, de kivehető.
    A második videó végén látszik a beállítás, hogy nem csalás, nem ámítás, Textúra részletességen kívül minden max. :) A maxos textúrák sajnos nem fértek bele az akkori 5850-em 1GB memóriájába, de így is meg voltam elégedve a játék kinézetével.

    (#7859) Diopapa: A Q9550 (jól megtuningolva) jóval erősebb 3 szálon, mint akármelyik FX. Ennyi a trükk. :) Sőt, az FX-eken az se mindegy, hogy kapják a magokat a szálak. Ha az ütemező közös magra rak két szálat, az mégdurvábban elrontja a sebességet, márpedig ez igen könnyen előfordulhat, ha az ember nem állítgatja kézzel a processzor-affinitását a GTA processzének.

    (#7862) Dtomka: A GTA4-nek az első négy patch-ra van szüksége, az 1.0.4 a valaha volt legjobb verzió. Az összes utána kiadott csak rontott rajta, az "optimalizáció" és "új feature-ok" jegyében. Sajnos Steamról csak a legfrisebbet tudom leszedni, pedig ha tudnám, ma is az 1.0.4-et használnám. :(

    (#7863) asdxv: Nem tudom, 4,4Ghz-es 4670K-val és a 290-essel maximálisan meg vagyok elégedve a sebességével, lemászik kb. a monitorról max-maxon. Lehet, majd csinálok pár videót, immár 720P és 60FS módban, jó géppel. :) Persze, csak ha van rá érdeklődés. :D :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák