Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz Szellem. #17985 üzenetére

    @Plag

    Én a Free-ről tudok nyilatkozni, pár hete ezt nyúzom már, illetve korábban is a 7-es változat szolgált nálam hosszú ideig, csak az W8-on BSOD-ot csinált sokaknál - velem együtt, így most került vissza - immár az új verzió.
    És maradni is fog...

    Észrevételek:
    - pár órája említettem az automata szoftverfrissítőt, most egy uTorrenttel is teszteltem, jól funkcionál. Egyébként egy kék ablakot dobál fel, ha van elérhető frissítés, és itt kéri az engedélyt a frissítésre. A fizetős verziókban lehetőség van a teljes automatizálásra.
    - (kiadott) frissítés kevesebb van, ami sejtésem szerint azért lehet, mert aktívabban támaszkodhat már a felhőre
    - a kivételek kezelése cseppet könnyebben használható lett, korábban külön-külön kellett az egyes modulokban hozzáadni az adott állományt, most már globálisan is lehet. (Ez akkor lehetett érdekes, ha pl. az állandó védelemben betett valamit az ember a kivételek közé, de a kézi keresésben nem.)
    - bekerült egy (pontosabban a 7-esben is volt, de sosem láttam működni), a MS SmartScreen-hez hasonló opció, ami arra hivatott, hogy felhívja figyelmet, ha olyan állományt indítunk, amivel még nagyon kevés felhasználó találkozott, és kéri hogy gondoljuk ezt meg. Ez aktívan működik, Windows 8-nál korábbi rendszeren hasznos főleg, mert a 8-ban már a Windows is figyelmeztet erre.
    - rendszerterhelés jeles, webszűrő jelenléte a nethasználatban nem érezhető
    - beállítások, ki/bekapcsolás jelszóval védhetők
    - korábban, ha nem telepítettük vagy kikapcsoltuk a WebRep elnevezésű böngészőmoduljukat (közösségi visszajelzések megjelenítése a weboldalaknál, keresési találatoknál) , akkor ugrott az adathalász-oldalak észlelése. Most már függetleníthető egymástól a két opció.
    - mostantól van egy SiteCorrect nevű opció, ami az elgépelt webcímeket jelzi (ezen még lenne mit javítani, de pl. avastt.com-nál jelez)
    - van Facebook app, de nem tudom, mire is jó
    - igazából még a 7-es verzióban jelent meg, hogy a mobil és desktop rendszereink összekapcsolhatóak egy fiókba. A neten megnézhetjük a rendszerünk statisztikáit, pl. hogy mi volt az utolsó blokkolt állomány, illetve az elveszett/ellopott mobil innen követhető
    - hatékonyságról bővebben nem tudok nyilatkozni, egy ismerősnél a minap egy autorun vírust fogott, nálam eddig csak egy javascript átirányítós script miatt jelzett egy feltört oldalon

    @dnsi
    Sandbox van az Avast-ban. E tekintetben nincs változás az új változatban, csak a fizetős kiadásaiban lehet manuálisan kérni sandboxot, pl. a böngészőhöz. Free magától indítja, ha gyanúsnak tart valamit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák