Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    LOGOUT blog

    Megjött az 1 éves BitDefender Internet Security kulcsom (PH nyereményjáték), így természetesen rögtön neki is álltam a feltelepítésének. Miután letöltöttem a hatalmas méretű (265 MB!) telepítő fájlt, kezdtem gyanakodni az erőforrás igényére, de reménykedtem benn, hogy nem lesz vele gond. Maga a telepítés eléggé hosszadalmas folyamatnak mondható, nagyon sok információt kell megadni, szinte már bosszantóan sokat, ehhez még rátesz egy lapáttal, hogy kell csinálni egy fiókot is. Na mindegy, gyors azt is megcsináltam.
    A következő ami mellbe vágott, hogy a telepítésnél egyszerűen szólva nem fogadta el a kulcsot, így a 30 napos TRIAL-t választottam. Végre elkezdte a telepítést, ahol perceken keresztül csak 100%-on járatta szegény kis Athlon-t, de végül csak kész lett. Újraindítást ugyan nem kért, de a böngészőben a gyártó oldalán a saját fiókban kellett aktiválni a kulcsot, utána már a kliens szoftver is elfogadta. Ez számomra igencsak ellenszenves érzést váltott ki.
    Na mindegy, haladjunk tovább. Az igazán hatalmas meglepetés csak most következett, ugyanis amint belenéztem a Windows feladatkezelőjébe, azt hittem megáll bennem az ütő! A védelmi szoftver TÖBB SZÁZ MB-al megemelte a memóriafogyasztást! Eddig a Win alapból 170-180 MB-ot kért, a telepítés után azonban 400 MB fölé kúszott és sehogy sem megy alá, sőt mit több, még memóriaszivárgás is akad bőven, ugyanis a BIS ablakának bezárása után sokkal kevesebb memóriát szabadít fel, mint amennyit felzabált a megnyitáskor.

    Mivel a szoftvert a régi asztali gépemre szántam, ahol egy kis AthlonXP dolgozik becsületesen, mindenképp kritikus tényezőnek számít az adott szoftver erőforrás igénye. Itt a BItDefender csomagja nagyon csúnyán elhasal, egyszerűen nem értem, hogy lehetett ilyen trehány munkát végezni. Anno még az Avira Premium Suite is beérte 50-60 MB-al. Na de még mindig nem értem a hsz. végére.:)
    A BIS 2011 a förtelmes és elfogadhatatlan memóriaéhsége mellett még a felhasználói alkalmazásokat és nagy mértékben lassítja. Szegény Total Commander (is) kínkeservesen töltődött be. Szerencsére az Opera indulási ideje minimálisan nőtt csak.

    Ezután megnéztem a hivatalos rendszerkövetelményeket, ahol az ajánlottnál Core 2 CPU(!), 1 GB RAM (WinXP esetében!). Kérdem én: mi a jó büdös fityfenét csináltak, hogy ilyen brutális mértékű rendszer kell neki? Jó hogy nem kérnek mellé egy GeForce GTX-et is! Ez a gép, amely még a Tomb Radier Anniversary/Legend-nek elegendő a tökéletes futáshoz (stabil 60 FPS), egy biztonsági szoftvernek édes kevés. Ez egy hatalmas vicc, legalábbis én így gondolom, ez számomra elfogadhatatlan trehányságra utal optimalizáció terén!
    Lehet, hogy egy modern, Multi-Core CPU-s rendszeren úgy fut, mint egy kis-angyal, ezt nem tudom, dehogy egy régi, Single-Core CPU-s rendszernél képes alaposan behúzni a kéziféket, az biztos!
    Na azért, hogy valami pozitívat is mondjak a szoftverről: az internet sebességet egyáltalán nem lassítja nálam, legalábbis nem észrevehető mértékben (5 megabites netem van).

    Végül úgy döntöttem, hogy mivel az asztali gépet gyakorlatilag csak filmre és internetre használom, így egyelőre maradhat a BIS 2011, hiszen ezeknél nincs jelentős lassulás, ráadásul ha már nyertem egy 1 évig működő licencet egy izmos biztonsági csomaghoz - ahol a tűzfal sokkal erősebb, mint a WinXP-é -, akkor már kihasználom.
    Gondoltam ezek a tapasztalatok még valaki(k)nek jól jöhet. Én nagyot csalódtam ebben a szoftverben, még régebben - ha jól emlékszem - a 2009-es verzió fényévekkel jobb volt, mert az szinte egyáltalán nem fogta ezt a gépemet. Én a 2011-es verziót senkinek nem javaslom!

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák