Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    előző hsz kicsit hosszura sikerült, gondoltam irok újat :D

    Szerintetek az új avast! tüzfal benne lesz a free verzióban? Tud erről vki valami infót? :)

    más: feltettem a webroot-ot. így elsőre tetszik hogy sok dolgot lehet piszkálni. Ami viszont nem tetszik, hogy nem lehet mappát adni a kivételek közé.

    Egy webroot szaki azt írta a fórumjukon hogy biztonsági okokból, mert pl kevésbé hozzáértő userek hozzáadhatnak mappát a kivételekhez, és azt sem tudják hogy ez egy biztonsági rés is lehet.

    Megértem és igaza van, viszont ez így azért mégsem frankó.

    Meg lehetett volna oldani, pl ha mappát akar adni a felhasználó a kivételek közé, akkor felugrik egy nagy figyelmeztető ablak, hogy "kockázatos mappát adni a kivételek közé" aztán egy kis magyarázat, és majd az user eldönti, hogy mit is akar tenni.

    Vagy más megoldás, ha pl kiválaszthatok egy mappát hogy a kivételek közé akarom adni, de nem magát a mappát teszi kivételek közé, hanem futtat egy keresést, és a mappában lévő fájlokat teszi kivételek közé, így nem kell azokat egyesével hozzáadni, mert jelenleg nincs más lehetőség, mint egyesével hozzáadni a dolgokat. Ezzel ki lenne küszöbölve a biztonsági rés, mivel ha később a mappába férkőzik egy kártevő, az ugyanúgy blokkolva lesz, hiszen amikor a kivételek közé adtad a mappa tartalmát, akkor az nem volt benne, tehát nem tartozik kivételi körbe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák