Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    Topikgazda

    válasz TFSi #21770 üzenetére

    Nem rossz megoldás a Webroot. Ahogy szaki26 leírta, egyedi a megoldása a ma fenyegetésekre. Azonban ez a technika sem mindenható. Érteni kell a program működését és egész szépen meg lehet vele védeni gépet vele. A magam részéről továbbra is azt vallom, hogy jelen helyzetben a felhasználón múlik a védelem legnagyobb része.

    A mai technikák nem véletlenül használnak kombinált megoldásokat. Viszont igazából egyik gyártó sem tett komoly lépéseket a jelenlegi technika megreformálására. Megnéztem példának okáért a 2014-es Kaspersky termékeket. Jelentős újításokat ők sem eszközöltek. Megváltozott a GUI, a motorháztető alatt mókoltak, de semmi érdemleges, ráadásul ismét sikeresen megcsináltak egy bughalmazt. Legalábbis ahogy olvasom a fórumukban, eléggé instabil a program megint.

    Szerintem egy teljesen új megoldás felé kéne elmenni a védelmi technológiák terén. Az adatbázis idejétmúlt és egymagában kevés, ráadásul iszonyat helyet foglal mind a memóriában,mint a háttértáron. A heurisztika, viselkedés elemzés, stb. szükséges, de ahogy haladunk előre ezek a technikák is kinövik magukat, mert egyre több a fals pozitívok száma. Webroot termékekbe nem ástam bele magam komolyabban, de az biztos, hogy a gépterhelése minden tekintetben nulla! Olyan, mintha AV nélkül használnád a géped. A megoldása jó. Lehet, ha lesz időm belemélyedek és megnézem komolyabban. Viszont a hagyományos tesztelési metódusok esetében nem mutat valós eredményt, hiszen másként működik,mint a hagyományos technikák, megoldások.

    Annyit még megemlítenék, hogy a felhő technológia nem sokat ér jelen esetben. Egymagában biztos kevés. Múltkor néztem a videót, amit valaki belinkelt és nagyon jól meg lett fogalmazva, hogy miért gyenge a technológia. Természetesen az előadás és az előadások kicsit túlzottak, de pont az a szép bennük, hogy jelzik, könnyen ki lehet találni olyan megoldásokat, amivel az adott program vagy adott rendszer kilőhető.

    Annyit megjegyeznék, hogy felvettem egy korábbi barátommal a kapcsolatot, aki oszlopos tagja a netacademia etikus hekker csapatának és jelezte felém, hogy az antivírus tesztek amiket nézegettek és nézegettünk korábban nem sokat jelentenek. Értem itt az av-comparatives.org, stb. oldalakat. Például a sokak által lesajnált és kritizált Windows Defender ami a Win8 része nagyon jól teljesített a saját tesztjeiken, ahol az ismeretlen vírusok felismerése és a víruskereső megkerülése volt a cél. Szóval, nem olyan rossz az a program.
    Korábban pedig írtam, hogy nem a marketing és a hozzá csatolt "szakmai" tesztek alapján kell megítélni egy adott programot. Egy gyártó célja mindig is az eladás növelése lesz a cél, amiből eltartja magát, és profitot generál. Ezt az általam fent említett videóból is kiderül.

    A magam részéről két ok miatt tűntem el:
    A topic stílusa megváltozott és bizonyos szempontból minősíthetetlen lett. Nincs időm és kedves a "Zsák Fosh a fontos" típusú emberekkel vívódni. A másik ok, hogy a cégem amit vezetek, és az életvitelem nem ad jelentős időt arra, hogy fórumoljak. Read Only módban vagyok. Persze, időnként beírok.

    Azért köszönöm, hogy megemlékeztél rólam, rólunk. :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák