Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    Gondoltam megosztok veletek két hasznos programot, amik közvetetten szolgálják a gép védelmét. Sok vírus a programokban rejlő hibákat, biztonsági réseket (un. exploitokat) használják ki, viszont ahogy egy exploitot találnak a program fejlesztői, egy frissítésben igyekszenek azt kijavítani, ezért fontos a programok naprakészen tartása (például java, adobe reader stb). Én kettő programot használok a programok frissítésére: egyik a Secunia PSI a másik pedig a SUMo. Mind a kettő ingyenes, mindkettő lényege, hogy ellenőrzik a gépen lévő programok verzióit, és ellenőrzik az internetes adatbázisukban, van e újabb. Mind a kettőnek vannak erősségei és gyengeségei. A Secunia erőssége hogy automatikusan is tud frissíteni más programokat, a gyengesége hogy kevesebb programot ismer, mint a SUMo. A SUMo nem tud automatikusan frissíteni, de több programot ismer, és új programot is könnyü hozzáadni.

    (azért használom egyébként mindkettőt, mert secunia a legtöbb programot automatikusan frissíti, így ritkán kell foglalkozni a frissítgetésekkel, de a sumoval is ellenörzöm azért a dolgokat, mivel nagyobb az adatbázisa)

    Előfordul, hogy frissítést jeleznek beta verzióra is (amit nem feltétlen akarunk feltenni) de ez igen ritka.

    Én beállítottam öket késleltetett indulásra, (WinPatrol programmal) így nem lassítják a rendszer betöltését, viszont a rendszer indulása után ellenőrzik, hogy van e valami frissítés.

    Ha valaki ki akarja őket próbálni, arra kell figyelni, hogy a telepítésnél (mint mindig) olvasni kell, mert pl a SUMo kérdez valami Relevant Knowledge dolgot ami nekem igen gyanusnak tünt, de simán rá lehet menni hogy "Decline" azaz elutasítás, és továbbmegy a telepítő. Lehet akarnak még telepíteni valami toolbart is, azt is ki lehet venni persze.

    Ha valaki tud ezeknél jobb megoldást a programok frissen tartására szivesen várom az ötleteket :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák