Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz mrszitya #36009 üzenetére

    Avast

    Csináltam egy kisebb tesztet ma kíváncsiságból a bekerült hips miatt, aminek a tanulsága még mindig az az unalmas dolog, hogy: nem túlzottan érdemes rákattintani minden hatalmas zölden/kéken villogó download linkre a neten, illetve nem annyira okos dolog valamennyi ismeretlen kiegészítőt automatice engedélyezni települni a böngészőkben...

    A megerősített üzemmód ezúttal is kiválóan vizsgázott, úgy 10-ből 9 aránnyal akadályozta meg az ismeretlen letöltött vackok elindítását. Ergo mindenképp érdemes továbbra is bekapcsolni, agresszívra kapcsolva és jelszavas védelemmel kombinálva a hiperaktív nagymamák, pattanásos kamaszok (és önmagunk) ellenében. Nyilván így nő a fals találtok esélye, de majd reklamálnak ha szerintük téves a dolog.

    A böngésző beépülőktől nem véd jól az Avast (a Firefox volt az áldozati bárányom, mint fő böngészőm - ez bizony nem kicsit a Mozilla hibája a mai napig is...). A saját böngészőtakarítója utólag ugyan elég jól kipucolt, de az egyik addon levédte magát a Windowsban, és ezzel már nem tudott mit kezdeni például.

    A frissen berakott HIPS (maxra állítva) egyszer lépett működésbe, amikor egy drágaság IE-ben próbálta módosítani az alapértelmezett keresőt, (de erre maga az IE is ugrott). A "komolyabb" malware-ket "sajna" gyakorlatilag mind blokkolta a web- vagy fájlrendszer-védelem, így nem volt lehetőségem és rászánt időm alaposabb tesztelésére.

    Az Avast sandbox-ot nem vizsgáltam ma, de a reklámblokkoló mellett ez lett volna a legjobb megoldás a böngészőbeépülős dolgok ellen (nem beszélve például a cryptolocker kártevőkről).

    Az Avast saját böngésző beépülője az adathalász oldalak ellen mostanság sem mondható valami hatékony dolognak, de a nyomkövető sütik és hasonlók blokkolási lehetősége sem ér semmit önmagában igazából.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák