Új hozzászólás Aktív témák

  • rioter

    csendes tag

    Helló!

    Korábban már érdeklődtem itt, de aztán egyenlőre jegeltem az antivírus témáját. Korábban Eset Smart-ot használtam havi újság kódokkal teljes verzióban. Erre még mindig van lehetőségem, jár az újság, később tűzfal problémák miatt váltottam Comodo tűzfal + Avira free antivirusra.
    Antivirus témában gondolkodom, mi lenne a legjobb védelem (nem aranyárban). Egyenlőre a következőkön gondolkodom: Avira free vagy Avast free, vagy Qihoo bekapcsolt Avira és Bitdefender motorral, vagy Nod32 fizetős, vagy esetleg, amíg akciós, megvenni a Bitdefender antivirust.
    AV teszt oldalakon eléggé közel vannak egymáshoz, hol egyik jobb picit, hol másik, bár az zavaró, hogy ott a teljes verziókat tesztelik.
    Biztonság tekintetében van különbség a free és a fizetős verzió között? Lehetséges, hogy, a fizetős megfogja azt, amit az ingyenes változat beengedne, vagy csak plusz funkciókat kapok a fizetősben, pl. rendszerkarbantartó, stb.?
    Qihoo mennyire lehet jó program? Papíron nagyon csábítónak tűnik, hogy a saját motorja mellett ott van 2 olyan vírusölő motorja, ami a lehetséges választási listámon van. Lehetséges, hogy ez tényleg ennyire jó, vagy, mivel az anyaprogram valami ismeretlen, lehet ez a gyengéje?
    Esetleg felmerült az is, hogy mi lenne, ha több vírusirtót használnék párhuzamosan. Tizensok éve próbálkoztam már ilyennel, akkor nagyon leölte a gépemet ez, volt ami fel sem ment, amikor észlelt egy másikat. Vajon ma már lehet hatékonyan használni több antivírusos gépet? Netán, ha nem, akkor arra van lehetőség, hogy egy védi élőben a gépet, és másokat pedig úgy használni, hogy alapállapotban nem aktív, nem eszi az erőforrásokat, csak, amikor elindítom, lefrissíti az adatbázisát, és ezzel végigkerestetem a gépemet, aztán leállítom? Tudom, 1-1 vírusra vannak hasonló irtók, de engem általánosan mindenre érdekelne.
    Kicsit sok a kérdés, de köszönöm annak, aki válaszol (egy részére legalább) :)

Új hozzászólás Aktív témák