Új hozzászólás Aktív témák

  • daimonion

    senior tag

    válasz dqdb #45951 üzenetére

    Köszönöm szépen . :R
    De akkor a win 10-nél miért mindig a patch kedden adják ki a Flash frissítését ? Miért nem akkor amikor az adobe ?

    Nem múlhat el hónap a Microsoft patch-keddje nélkül, a vállalat az áprilisi csomagban is számos biztonsági sérülékenységet javított, valamint a Windows-mint-szolgáltatás szemléletnek megfelelően a legújabb kumulatív frissítéssel több funkcionális hibát is kiküszöbölt a Windows 10-ben.
    A nemrég kiadott pakk 6 kritikus és 7 fontos besorolású frissítést tartalmaz, az előbbiek a Microsoft szokásos besorolási rendszerének megfelelően olyan sérülékenységeket javítanak, melyek kihasználásával a támadók további felhasználói interakció nélkül juthatnak távoli kódfuttatási lehetőséghez.
    Ezek között kapott helyet a Flash Player 0-day (CVE-2016-1019) hibájának eredetileg múlt heti javítása is, amit így a Microsoft a többi érintett szoftvercéghez képest csak néhány napos késéssel adott ki. A lépés azért érdekes, mert az Adobe és több biztonsági cég is figyelmeztetett arra múlt héten, hogy a hibát támadók már aktívan használják zsarolószoftverekben (ransomware).

    Nem csak az egyszerű felhasználókat, de a teljes biztonsági szakmát sokkolva a Microsoft előzetes tájékoztatás nélkül elhalasztotta a februári hibajavító keddet, az összes erre a hónapra betervezett biztonsági frissítése a márciusi patch kedden fog megérkezni. A helyzetet súlyosbította, hogy a Windows 8 / 10 rendszerek gyári Internet Explorer és Edge böngészői beágyazottan tartalmazzák az Adobe Flash beépülőt, így az alkalmazások által használt plugint az Adobe helyett a Microsoft frissíti a Windows Update-en keresztül.

    Sajnos a Microsoft továbbra sem volt hajlandó hivatalos tájékoztatás nyújtani a hibajavító kedd precedens nélküli elhalasztásának okáról, azonban kedd este sikerült váratlanul kiküldenie a Windows Update-en keresztül Adobe Flash frissítését a fent említett rendszerekre. Ez mindenképp üdvözlendő, hiszen a beépülő új változatában 13 súlyos sérülékenységet javított az Adobe, így kétségtelenül fontos frissítésről van szó.

    Ezt Én akkor nem értem, hogy az MS miért csinála így :(

Új hozzászólás Aktív témák