Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz janos666 #5281 üzenetére

    "De sokszor olvastam már tőled a traffic shaping / QoS kérdésben a fenti is idézett kijelentést (és most láttam, hogy a Mikrotik sem ért vele egyet, mert jön a feature).": ha nem értesz egyet a kijelentésemmel, miért akarod cáfolni azt olyan linkkel, ami alátámasztja?

    hint: a gentoos linkeden levő wiki oldalon ott van a magyarázat: "The main reason for traffic shaping is that we cannot control the packet queues or prioritisation made by our ISP or in the external link.".

    Képzeld el az internet szolgáltatásodat, mint egy pláza bejáratát fekete pénteken. A pláza előtti téren is lazán vannak az emberek, a plázában is elférnek, de az ajtón nem bírnak bejutni. Akkor normálisan a pláza előtt csinálnak terelőkorlátokat, nem a plázán belül, a szűk keresztmetszet után.

    Tehát bármit is csinál a mikrotik, tisztességes ts/qos-t nem lehet a fogadó oldalon csinálni. elvileg sem lehet, ezen nincs mit vitatni. pótmegoldások vagy kerülőutak léteznek, ezt már ezer éve csinálják, le van írva a routingbibliában (lartc). Azt lehet csinálni, hogy a nyugtázásokkal (ha van ilyen), visszafogni a feladó oldalt, hogy az isp-nél ne legyen torlódás az ottani traffic shapingnál. De ez látszatmegoldás, nem igazi.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák