Új hozzászólás Aktív témák

  • Domonkos

    Ármester

    válasz pengwin #35228 üzenetére

    Jobbak? Igen. Megerik a felarukat? Haaat... :/
    Szoktuk mondani, hogy 5, de inkabb 10k alatt nincs egyertelmuen ajanlhato billentyuzet. Nagy a szoras, a QC-t nem szoktak tulzasba vinni es amugy is, aki membranos vagy lapos billet keres annak nagyban el szokott terni az izlese a topic kemenymagjahoz kepest. Szerencsere a 10k alatti billentyuzetet az ember minden utca sarkan tud kulonbozofelet probalni - szoval ha valaki jot akar maganak, akkor kiprobal minnel tobbet es azt veszi amelyik a legjobban fekszik neki. Utana meg megirja a velemenyet ide, hogy a tobbiek is kepben legyenek a felhozatalrol :K Sajat (es nehany topiktars) kozos velemenye, hogy 10k-nal tobbet nem erdemes membranos billentyuzetert kicsengetni, mert a sokszor ajanlott cougar-nal nem lesznek szinte semennyivel sem jobbak. Szerintunk.
    Ha arban teszunk egy nagyobbacska ugrast, akkor eljutunk a belepo szintu mechakig. Belepo, mert az alabbi (ertekes) featureok kozul parat hanyagol: nkro, pbt, dye-sub vagy double shot keycapek, minosegi kapcsolok, megfelelo garancia, backplate stb. Ami a gamer (vagy egyeb marketingesek altal kitalalt) alfeatureoket illeti: felesleges. Lehet hogy esztetikusabb lesz egy bill egy szep RGB vilagitastol, de ha emiatt pont a pbt keycapeket kell felaldozni (lasd kbc poker 2), akkor azt hiszem hogy konnyen lemondhatunk rola. Arrol nem is beszelve, hogy mas gyartok es forgalmazok ezert akar 40eur felarat is felszamolnak. Nevetseges. Ugyanekkora hulyeseg a kabelharisnya, az aranyozott USB csati, a "gamer mode", a gratisz szoftver stb. Az onboard macrok hasznosak lehetnek, de semmi olyat nem tudnak, amit egy ingyenes programmal ne lehetne sokkal jobban helyettesiteni.
    Aztan ha teszunk meg egy nagy ugrast, akkor eljutunk a "premium" kategoriaba. Tobbet nem nagyon fogunk kapni, mint egy par jobban felszerelt belepo kategorias mecha nyujt, de azokat sokkal jobb minosegben. Jobb lesz az anyaghasznalat, a minoseg, kevesebb lesz a hibas darab, jobb lesz a support stb. Nem lesz nagy korrelacioban az arral, de amit itt oda-vissza istenitunk darabok, azok tenyleg nagyon jok.

    Audiotechnikaban annyira nem vagyok otthon, de az arazas a szemelygepjarmuvekehez hasonlo. Muanyagautok vs kedvenc luxusmarkak modelljei. Mindketto mindketto elvisz oda, ahova el szeretnel jutin, de csak az egyik fogja tudni garantalni a sima utat. Hogy kinek fogja megerni ez az akar 30x-os felarat - nem en dontom el. Viszont aki napi 8 orat utazik, az fontolora vehetne...

    Kinai darabokat szandekosan hagytam ki - veluk nincs eleg tapasztalatom. Egy hasonlo aru membranosnal tuti jobbak; viszont a meghibasodas es a gariztatas miatt csak sajat felelossegre :U

    [ Szerkesztve ]

    Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Új hozzászólás Aktív témák