Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz forumpista #46360 üzenetére

    Segítek lefordítani a kapott választ :DDD

    Szóval a kritériumaidnak elvileg megfelelne a Logitech K750, azonban azt már 2-3 éve nem lehet magyar kiosztással kapni, és az elvi igen nyunyu esetében eléggé határozott gyakorlati nemnek bizonyult, mert csak szívott a K750-tel. A kritériumaidnak elvileg megfelelne a Logitech K800 is, azonban azt egy ideje szintén nem lehet magyar kiosztással kapni és a megadott keret felett van jócskán.

    Vezeték nélküli billentyűzetnek Unifying vevős Logitechet szoktunk ajánlani, mert azokkal van a legkevesebb probléma általában, de konkrét javaslatot szerintem senki sem tud/fog neked adni, mert aki annyit szán egy billentyűzetre és sokat gépel, az sokszor bevállalja inkább a vezetéket és vesz egy mechanikust.

    minél kényelmesebb (puhább?) gépelés (minél később fáradjon el az ujjam).
    Ez erőteljesen csalóka tud lenni és időben változhat. A túl könnyű sem előnyös, mert előfordulhat, hogy már attól érzékel egy extrém puha billentyűzet, hogy "pihenteted" a billentyűn az ujjad. Az időben változás membrános billentyűzet esetében igaz, ahol a membrán idővel felkeményedik, és egyre nagyobb erő kell a billentyűk leütéséhez. Ez csalóka lehet akkor, ha egyetlen billentyűzetet használsz, mert a kezed fokozatosan hozzászokhat az egyre nagyobb erőkifejtéshez, és észre sem veszed hogy a kezdeti erőkifejtésnél lényegesen többre van szükség.

    Fogj egy rakás 5 forintost, és nézd meg, hogy mennyi kell belőle egy billentyű lenyomásához, mérjél olyat, amit ritkábban használsz, és mérjél olyat is, amit sűrűbben, és meg tudjuk ez alapján mondani, hogy a mostani billentyűzeted jelen állapotában mennyire számít puhának.

    Eddig egy 3-4e forintos silverline billentyüzetet használtam (ami most elromlott) és álmomban sem gondoltam hogy egy (szerintem) ilyen triviális igénylistára 2018-ban nem nagyon lehet billentyüzetet kapni
    Ez van. Ami membrános billentyűzet 5 évvel ezelőtt 3-4e forint volt, azt a minőséget már 10e alatt nem fogod megvenni, vezetékmentesből főleg nem. Ami 10 évvel ezelőtt 3-4e forint volt, az a minőségi szint ma már egyszerűen nem létezik membránosban. Van fél év alatt elhasználódó, mint a Logitech K120, és vannak a csillámpóni világítást felvonultató, de gépelési élményben csapnivaló félmechanikus néven emlegetett társai, ahol az ár jelentős részét a világítás és a gamer szó felára teszi ki.

    Egy-egy triviálisnak gondolt igénnyel a választék jelentős részét ki lehet lőni, a magyar-vezeték nélküli-világít hármassal például a teljes piacot, de egyedül csak a vezeték nélküliséget elvárva is pár Logitechet kivéve elfogy a minőségi piac, és maradnak a kétes minőségű belépő darabok.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák