Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz inf3rno #65569 üzenetére

    Attól tartok, hogyha olcsó switches, akkor pillanatok alatt tönkremegy
    Az olcsó kapcsoló is valószínűleg bírja ugyanannyi ideig, csak a gyártási pontossága rosszabb, így nagyobb a szórás rugóerőben és útban (eléggé eltérő lehet érzésre két kapcsoló), jobban peng a rugó (bár ezen a téren az Outemut és Cheryt sem kell félteni sokszor). Ami el szokott romlani tipikusan, az a megrepedő ólommentes forrasztás, de ez drágább billentyűzeteket is érinthet.

    nem annyira hangos
    Szóval ezért keresel piros kapcsolót? A piros sem halk, a taktilitás hangja elhanyagolható a bottom out hangjához képest, és a legtöbb felhasználó bottom outol. Ha kilátszanak a kapcsolók, mint a mai gamer billentyűzetek jelentős részén, akkor akármilyen kapcsolóval is hangos lesz. Halkított kapcsolóval sosem volt 30e alatt magyar kiosztású billentyűzet.

    ciki is, hogy összerakom, aztán nem jó a billentyű fél év után
    A billentyűzet egy erőteljes mechanikai igénybevételnek kitett eszköz, ahol a nyák folyamatosan kapja az erőbehatásokat. A gyártóknak EU szabályozás miatt muszáj ólommentes forrasztást használni, ami ridegebb, így mozgás hatására hajlamosabb megrepedni (az RGB ráadásul megtriplázza a forraszpontok számát egy billentyűzeten), ami duplázódást, kihagyó betűt vagy eltűnő RGB csatornát jelent, de ez mind könnyen javítható probléma egy pákával, egyedül a megsülő/zárlatosra eláztatott MCU javíthatatlan (de ez magától ritkán történik, a legtöbb billentyűzetben van rendes ESD védelem, az eláztatás pedig 100% user error). A kupak kopása (összes világítós magyar billentyűzet érintett) is egy technológiába kódolt probléma, ami aztán vagy pár hónapon belül előjön adott felhasználónál, mert olyan a bőre, vagy évek múlva is alig, mert olyan.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák