Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz 0xmilan #70436 üzenetére

    QMK + BT vonalon két probléma van:

    1. a QMK nem akkus működésre lett kitalálva, így eléggé pocsék akkuidőket hoz, mert folyamatosan és teljes intenzitással fut a mátrix lekérdezése (ezen persze adott billentyűzet kódjában lehet javítani valamennyit, de a power state-ek hatékony kezelését beletenni nem egyszerű)

    2. licencütközés van (legalábbis a QMK fejlesztőcsapata szerint) a BT-s billentyűzetekhez legtöbbször használt nRF MCU-k SDK-ja és a QMK GPL-je között, így oda nem engednek be olyan billentyűzetet, amely direktben ilyen MCU-n fut. Ezzel persze nem mindenki értett egyet, fokrolták is, de ez már nem hivatalos QMK, nem hivatalos VIA, így egy cégnek már melegebb pite lehet erre építeni, mint egy hobbistának). Az STM-nek is van egy megfelelő termékvonala, aminél nincsen ilyen licencelési nyűg, de ahhoz nincsen kész a támogatás.

    Ezt a problémát úgy szokták feloldalni, hogy a QMK-t futtató fő MCU mellé egy BT modul is felkerül a nyákra, és az végzi a BT kommunikációt a fő MCU által SPI-n keresztül vezérelve (a K8 Pro esetében is ez a helyzet, ott zöldül a BT modul, és kicsit jobbra van a QMK-t futtató MCU), azonban az energiahatékonyságot így is bukod, hiszen a QMK jobban zabál eleve, és két MCU-val oldod meg azt, amit eggyel kellene.

    Amúgy a billentyűzet firmware-je még nem került be a QMK-ba, PR-t sem látok rá.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák