Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Alan[HUN] #73503 üzenetére

    Félve kérdezem, hogy mi az a szokásos 4 billentyüzet? :D
    Home-PgUp-PgDn-End szokott lenni, aztán az Fn kerül emiatt rosszabb helyre. Szerintem 65%-os billentyűzeten a jobb Shifttől jobbra van az Fn optimális helyre, ahová te is tetted.

    BS azért ilyen lett, mert nincs viszonyitási alapom, ezek viszont kellettek, illetve annyira nem voltam májer, hogy a méret mellé a kiosztást is megváltoztassam
    HHKB Backspace esetében, ami az Enter fölé kerül, mint nálad. a Backspace helyére a pipe kerül balra, és jobbra vagy Del (ha, grave escape-et használ valaki) vagy a tilde, mint HHKB esetében.

    Őszintén szólva nem is értem, hogy lehet ferdén beforrasztani kapcsolót
    Nem függőlegesen ferdén, hogy a nyákra nem merőleges, hanem felülről nézve elcsavarodva. Plate esetében ez nem probléma, mert az pontosan beigazítja a kapcsolókat (feltéve, ha nem gyártási hibás), plateless esetében már cifrább a helyzet. 3 lábú kapcsolókat kínszenvedés szépen beforrasztani, mert a kapcsoló fémlábai eléggé sok játékot engednek meg, így ott több körös igazgatásra is szükség lehet, mire egyenesek lesznek a sorok. 5 lábú kapcsolókat elvileg hasonlóan könnyű forrasztani, mintha lenne plate, hiszen a plusz két láb nem engedi elfordulni a kapcsolót, gyakorlatilag ha a nyákon a lyukak pontossága vagy a kapcsolóházon a plusz két láb gyártási pontossága nem megfelelő, akkor lehet egy kis játék, és igazgatni kell.

    Így kell forrasztani 3 pines kapcsolót plateless billentyűzetbe, 5 pinesnél annyi a különbség, hogy az első pontban leírtakkal ellentétben a nyák általában megfogja a kapcsolót, de előfordulhatnak olyan együttállások, amikor 5 pinnél is kell a könyves trükk.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák