Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Throme #73506 üzenetére

    Gondolom fn + home a megoldás, de ez xarabb, mint egy dedikált gomb.
    Nekem dedikáltan nem, de jól elérhető módon legyen ott rétegen úgy, hogy az olyan kombinációk lenyomása is, mint a Ctrl+Shift+End, kényelmes legyen. Page Up és Page Down többször kell dokumentum írása/olvasása vagy fejlesztés közben, így azok kaptak dedikált billentyűt, míg a Home és End mentek rétegre.

    Ha egy olyan billentyűzeted van, aminél rétegeket használsz, akkor az egyik legfontosabb dolog, hogy az Fn billentyűk jól legyenek elhelyezve, azokat hibázás nélkül mindig eltaláld, ezért jó a Caps Lockra tenni ilyet (ha lépcsős a Caps Lock billentyűje, akkor még jobb), a Shift jobb oldalára, vagy 65%-osnál, ha nem használod a jobb Ctrl-t, akkor annak a helyére. És ezért rossz a Space-től jobbra három 1u billentyűre odazsúfolni az Alt-Fn-Ctrl hármast, mert azt a billentyűt ott középen nehezebb eltalálni.

    A Capslock helyett meg fn + shift....
    A win helyett fn+ctrl (vagy alt).
    Egyik sem jó, mert 65%-osnál a funkcióbillentyűk Fn rétegre kerülnek, és ezekkel a beállításokkal nem lehetne lenyomni olyanokat, mint Shift+F2, Ctrl+F4 vagy Alt+F4.

    Ha valaki kisebb billentyűzetre vágyik, akkor a TKL az a méret, ahol még nem kell újragondolni a billentyűzet kezelését, 75%-os már határeset, a 65%-os pedig egyértelműen a határon túl van. A következő lépés 60% alatt jön el, amikor a rétegek használata mellett hozzá kell ahhoz is szokni, hogy az alfanumerikus blokkból is kikerülnek billentyűk.

    [link]
    nálam így néz ki a tipikus 65%-os kiosztás, eléggé redundáns az egész, mert pár dolgot jobb és balkezes használathoz is optimalizáltam, valamint a 60%-ban bevált kombinációkat ide is áthoztam (ahogyan TKL-re is).

    Alan[HUN]: egyébként a layered Home/End sem a világ vége, használtam IJKL nyilakat, UO Home/End-el és bár igazán nem tudtam megszokni két hónap alatt, azért a rettenetestől messze volt
    Ha ISO-ra építed meg a billentyűzetet, akkor a PŐÚÉÁŰ hatosra a TKL-ek Insert/Home/.../Page Down blokkját szépen rá lehet kötni közvetlenül az Enter mellé. ANSI-nál egy billentyűvel messzebbre kell ezeket tenni, úgy már nem annyira kényelmes.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák