Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz ap-c #73981 üzenetére

    A teljesen basic standard 101 gombos magyar kiosztás a cél.
    A képen egy 105 gombos billentyűzet van.

    Boomer vagyok arra van szükségem amit a 90es évek óta megszoktam, nem érdekelnek a világ felesleges találmányai egy billentyűzeten.
    A vezetéknélküliség a 2000-es években megjelent opció, a háttérvilágítás 2015 óta terjed, desktop célokra használt billentyűzetnél az előbbi hasznossága is véleményes szerintem, az utóbbi pedig teljesen felesleges, ha a billentyűzetfunkciókat nézzük.

    Ami hirtelenjében beugrik:
    * Varmilo VA109M silent red kapcsolókkal világos kupakokkal, mert azok sötétben olvashatóságához elég a monitor fénye, nem wireless
    * [link] + [link] (én a billentyűzet árából alkudnék kicsit, a linkelt világíós kupakok helyett 40 dolláros magyar Keychron kupakkészlet is jöhet, és ekkor a világításra sötétben sincsen szükség), nem wireless
    * Redragon K618 és házi pimpelés (az utóbbiról szól a topik eléggé jelentős része az utóbbi időben)
    * van egy ollós Dell jó drágán, a tartóssága jó kérdés

    A halkság nem egyszerű kérdés, mert a gépelés folyamatos és jelentős erőhatásokkal jár. A membrános billentyűzetek idővel felhangosodnak, az ollós billentyűzeteknél idővel a kupakok lehetnek sérülékenyek, az átlag mechanikus pedig arról szól, hogy minél jobban világítson, amihez a csendességgel alapvetően ellentétes tervezési döntéseket hoznak, és amivel lehetne ezen javítani, arra magasról tesznek a gyártók.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák