Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Throme #82375 üzenetére

    A 17-es lépésnél mi támasztja alá a foglalatot?
    A remény, azaz "Please be careful to not force them in as the hot swap
    sockets underneath cannot be braced against the impact."
    :D

    Screwless design mellett döntöttek, és abból is egy ritka rossz megoldás mellett. A screwless design azt jelenti, hogy a billentyűzet alján nem látszanak a csavarok, ami szép cél, de nem találkoztam még olyan emberről, aki a screwless megoldás híve lenne, mert rossz, rosszabb és még rosszabb megvalósításai vannak.

    A legjobb rossz megvalósítás az, ha a csavarhelyek a lábak alá mennek, azaz szétszedéshez ezeket el kell távolítani. Ha láb helyett hosszú gumicsík van, akkor az hajlamos lehet minden szétszedéssel enyhén nyúlni kicsit.

    A rosszabb megvalósítás az, ha a csavarokat felülről kell becsavarni, és ehhez le kell venni pár kupakot, hogy hozzáférj ezekhez szétszerelésnél. Ha rutinos vagy, akkor egy tartalék plate-et előveszel, amiről le tudod nézni, hogy melyik kupakokról van szó, ha nincsen ilyen, akkor marad a találgatás vagy a komplett alsó-felső sor eltávolítása.

    A rosszabb megoldás rosszabb esete az, ha a csavarhelyek nincsenek kellően süllyesztve és/vagy fényes csavarokat használtak, mert ekkor a screwless azt jelenti, hogy bármikor a billentyűzetre nézve látod azokat a csavarokat, amelyeket nem látnál, ha nem akarják elrejteni a billentyűzet aljáról, ahol ugyebár csak akkor látnád ezeket, ha megfordítanád a billentyűzetet.

    A legrosszabb megvalósításra pedig lásd a példát, ahol a kapcsolókat is el kell távolítani a szétszedéshez.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák