Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Synthwave #89296 üzenetére

    Esetleg szintereztetni a házat
    Ezzel csak óvatosan, a legtöbb porfestés vastagabb réteget eredményez, mint amennyit a billentyűzet toleranciái megengednek (az anodizálás ugyebár semmit sem vastagít, mert az nem bevonat, hanem az alumínium felületét színezi meg), ezért kedvelt megoldás a cerakote, mert az biztosan nagyon vékony réteget képez csak. Érdemes azt is fejben tartani, hogy a legtöbb porfestést végző hely ipari dolgokra van ráállva, így esztétikailag nem biztos, hogy hozzák azt a minőségi szintet, amit elvárnál (hasonló okok miatt kihívás például az újraanodizálás is Európában vagy az USA-ban nemhogy jó, hanem elfogadható minőségben).

    Három ilyen billentyűzetem volt, az egyiknél a bevonat powder coating néven futott, annak utáltam az érintését is, mert durva volt, a másik kettő autóipari festést használ, azokkal nincsen ilyen problémám, azok simák, de teljesen más érzetet hoznak megérintve, mint a tiszta alumínium (cerakote és e-színezés esetében is megvan az az érzésed, hogy alumínium van a kezed alatt, ezeknél annyira nem).

    Tartósság és védelem terén az anodizálást semmi sem veri, a jól felvitt porfestés követi lemaradva, a rosszul felvitt porfestés pedig a legkevésbé tartós, amely foltokban tud hámlani.

    Ha a költségeket is nézzük, akkor nagy eséllyel olcsóbb lehet venni egy megfelelő színű másikat, mint ennek nekiesni, ha a végét nézzük, akkor meg főleg. Porfestéses árakkal nem vagyok tisztában, EU-n belüli cerakote ára olyannál, aki billentyűzetekre van specializálódva, 150-200 euró környéke, és ezzel a billentyűzet értékét úgy csökkented, hogy rálocsolsz egy rakás pénzt. Szóval akkor érdemes csak nekiállni, ha biztos vagy benne, hogy ez kell neked, de akkor hajrá!

    Nem igazán adja át, milyen guszta élőben a brass.
    A réznek egyetlen rossz felhasználási területe van billentyűzeteknél: plate-ként ;]

    Ha meg szeretnéd őrizni a mostani látványt, akkor érdemes minél előbb valamilyen clearcoatot felvinni a plate felületére, mert a réz és a patina kéz a kézben járnak. Plate-re ritkán szokott védelem kerülni, házra, súlyra igen, de ott sem védi meg a végtelenségig a rezet az oxidációtól.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák