Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Zoli bácsi #5723 üzenetére

    Attól függ. Ha nem használsz sokat ekv. 100mm feletti gyújtótávot akkor nagyon jó a 18-55. Ráadásul kisebb, könnyebb így egy utazásnál kényelmesebb lehet. Illetve ha szereted sokat használni a nagylátót, akkor talán a legjobb ár-érték aránnyal bír. Ha nagyon nem vagy biztos benne, hogy inkább a kisebb gyújtótávokat részesíted előnyben akkor viszont jobb a 18-105, de sokkal drágább.
    D80-nak nagyobb a keresője, van motorja, és beépített commander mód, hirtelen ezek a fontos előnyök jutnak eszembe. D40-et csak használtan kaphatnál, D3000 pedig jelenleg szerintem a legjobb belépő váz.

    Az én javaslatom:
    Vegyél egy D3000 kitet, így nem fogsz totálisan leégni. Ezzel elvagy egy darabig, majd következő lépésként egy sb-600-at javaslok. Végül pedig egy 35 f1.8-at beltéri fotózásokhoz. De a vaku és a fényerős fix vásárlását akár fel is cserélheted. Ez egy alacsony költségű rendszer, viszont ha értesz hozzá rendkívül szép eredményekre leszel képes. Ha nem érdekel majd komolyabban a fotózás, akkor ez a kis rendszer nagyon sokáig ki tud majd szolgálni, ha pedig jobban bele akarsz menni egyszer, akkor bármit is veszel most, azon úgyis túl fogsz adni.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák