Új hozzászólás Aktív témák

  • Male

    veterán

    válasz bakszazsolt #19645 üzenetére

    Az elgondolás érdekes, de ehhez olyan heatpipe kéne, ami ilyen alacsony hőmérsékleti tartományban működik ( tudtommal 50 fok körül indul be egyáltalán a folyamat a gépekben használt heatpipeoknál, az alatt csak egy réz cső hővezetésével bír )
    Amúgy szerintem hasonló a trükkje az LTCA-knak, amiért ilyen jól elvannak tálcafűtés nélkül: a hőcserélőt úgyis felmelegíti a leolvasztáshoz, ha az a kifolyóhoz kellően közeli pontot is felmelegíti, akkor leolvasztáskor a kifolyó nyílást is kiolvasztja. ( nyilván ha alá még egy csövet raksz elvezetni a vizet, azzal egy ilyen nem tud mit kezdeni, ott tényleg máshogy kell megoldani a fűtést )

    ...ha már úgyis meleg gáz van kint a hőcserélőben leolvasztáskor, simán tervezhető lenne egy hurok belőle a tálca megfelelő részére... ha egy szelep is társul hozzá, akkor már vezérelheti is a klíma, hogy mikor fűtse fel a tálcát is. Nyilván nem ilyen egyszerű, mint ahogy leírom (és a szerelhetőségen is sokat ront + hibaforrás is), de biztosan megoldható ( vagy van is már ilyen megoldás? ).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák