Új hozzászólás Aktív témák

  • Feriboy2

    aktív tag

    válasz q13579 #20701 üzenetére

    én is whirlpoolt szereltettem fel már lassan majd 3 éve, edigitaltól vettem. úgy működött ha jól emlékszem, hogy alapból a whirlpool szervizhez került a szerelés ezt nem kellett külön kérni.
    (van egy olyan törvény, hogy klímát csak engedéllyel rendelkező szaki szerelhet be, szóval nem mondhatod azt, hogy majd te megcsinálod. a boltok el se adhatnak neked klímát, hogy ha nem viszel szerelőtől papírt, hogy ő fogja felszerelni neked!)
    a szerelés akkor bruttó 50 ezer forint volt. (klímát akcióba vettem 100-ért)
    a beltérit csak simán be kell dugni a konnektorba, onnan megy ki az áram a kültérihez a többi csővel együtt a falon keresztül.

    szerintem kicsit hangos gép, hallom a kültéri rezonanciáit a beltériben elég gyakran. (egy falon van mindkettő, egymás mögött "szendvicsben") csak kb 1 méter rézcső van a kültéri meg a beltéri között, nem csináltak olyat, hogy a 3 métert feltekertek a kültéri mögé. azt hiszem elvileg így kellett volna és így nem lenne ez a zaj, de nem vagyok benne biztos.
    bár ez még mindig sokkal elviselhetőbb, mint nyitott nagy ablakkal aludni a belvárosi zajban (ami nem is nagyon ment) de simán tudok aludni a klíma zaja mellett.

    villanyszámlát nem dobta meg, bár óvatosan és ritkán is használom. 20 négyzetméteres a szoba, panelprogramban leszigetelt az épület, a 2.5 kw klíma még talán sok is mert nagyon durván hűt, szóval a teljesítményével elégedett vagyok.
    szintén vidéki nagyvárosban élek, úgyhogy nem volt sok választási lehetőségem klíma ügyben.
    vagy a whirlpool 150-ért, vagy vmilyen noname hd márkájú klíma 210-ért, gree negyed millióért, vagy japán 300 ezer fölött. így esett a választásom a whirlpoolra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák