Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    Érdekes vita ez a Midea és Gree márkáról. Régebben egyértelműen a Midea volt előnyben eladott mennyiséget illetőleg, de igazából én már tíz éve sem szerettem a márkát. Rengeteg apró bosszúság volt vele, zörgő kültéri egységek, nagyon hamar sárguló, töredező műanyag alkatrészek, részegységek, a multijaik mind megbízhatatlanok voltak, vezérlés terén, így mi kerültük, ha lehetett. A Gree-t akkor még alig ismertem, először 2008-ban találkoztam vele, feltűnt, hogy a teljes pekingi reptér és az összes olimpiai helyszín kizárólag Gree klímával van hűtve. Kínai állami segítséggel a Gree annyira előretört, hogy csakhamar lenyomta a Mideát. Ráadásul a Daikinnal történő együttműködés következményeképp a minőség is sokkal jobb lett, mint a kínai ellenfeleké.

    Magyarországon is hamar előretört a Gree, egyrészt a Midea gyalázatos üzletpolitikájával szemben a Gree importőre okosan építette fel a marketinget és az egész értékesítési rendszert. Hagyott árrést a viszonteladóknak, szakmailag komoly segítséget nyújtott és nyújt, a minősége pedig még mindig magasabb, mint bármely más kínai gyártóé, igen kevés velük a garanciális hiba, és az élettartamuk is hozza az elvárhatót.
    Szóval az alacsonyabb árkategóriában szerintem mindenképeen a Gree esetleg valamelyik klónja lehet a nyerő, de ebben az esetben mindenképpen érdemes utánajárni, hogy milyen cég importálja. Én két normális Gree gyártó által gyártott más néven forgalmazott márkát gondolok vállalhatónak, az egyik a Cascade, ami a Friotech cég saját márkája, a másik a Polár, ami a Coolklima cég márkája. Az utóbbit ismerem jobban, nagyon komoly háttérrel építik a Polár brand-et, 2018-ban MagyarBrands díjat nyertek az innovatív márka kategóriában.

    Mindenesetre azért még mindig kínai márkákról beszélünk, és továbbra is fenntartom véleményemet, hogy ha tíz százalék körüli árkülönbséggel találunk japán márkát, akkor mindenképpen azt érdemes választani, mert csendesebb, megbízhatóbb, hosszabb élettartamú készülékhez jutunk.

Új hozzászólás Aktív témák