Új hozzászólás Aktív témák

  • lacy027

    tag

    válasz #46233856 #34455 üzenetére

    Örülj neki, hogy nálad így megy a Daikin. A ház többi részén nem, most csak nálam megy a fűtés csukott ajtónál, órák óta nem állt le, ilyenkor már megtalálja a hőveszteséget. De ennek nemsokára vége, melegszik az idő. 250 W-ot fogyaszt 22 fokra állítva. Ha tudna tartósan 200 W alatt fogyasztani, akkor ezt most megtenné, de nem tud. Amennyit olvastam róla, szerintem a 3.5-ös FTXF és az FTXB is tudja, a 2.5-ös FTXF valamiért nem.
    Levettem 21 fokra, leállt, pár perc után elindult, ~150 W-on. Hűl a szoba, tehát a leadott teljesítmény jelenleg nem fűt túl, oka nem lenne rá, hogy 200 W fölé emelkedjen a fogyasztás. 20 perc múlva mégis 200 W felett van, a ventilátor fordulatszámának növekedésével együtt.
    A 28 fokos csendes beállítás csak példa volt, egyszer próbáltam ki pár percre. 21-23 fok, automata ventilátor, fix, középtől valamivel lentebb állított légterelővel működik.
    COP értéket nem tudok mérni, de a szorzás megy, nekem elég ekkora pontosság is. Hatalmas tévedések nincsenek benne. A kinti hőfok, beltéri fordulatszám illetve a fogyasztás alapján elég jól meg lehet tippelni.

Új hozzászólás Aktív témák